top of page

Regelmatige winst voor heren CAS CRM – ZVH

Zevenhuizen, de heren van CAS CRM-ZVH speelde zaterdag hun laatste competitiewedstrijd in 2018 tegen hekkensluiter Sudosa-Desto uit Assen. Gezien de stand op de ranglijst mocht dit geen probleemwedstrijd voor de Zevenhuizense heren worden en dit werd het ook niet. Via de setstanden 25-14, 25-14 en 25-21 werd dit een reguliere 3-0 overwinning.

Trainer/coach Kristian van der Wel, had weer de beschikking over een fitte selectie en bracht de volgende basis binnen de lijnen: Timothy Scheffers, Benjamin Parkinson, Thomas van Rij, Ludrich Inocente, Chris van Mullem, Max Nieuwstad en libero Mika Prins. Vanaf het begin liet CAS CRM zien, wat zij in deze wedstrijd wilde. Met een sterke service werd Sudosa onder druk gezet en met een snoei harde smash van Ludrich Inocente werd gelijk de toon gezet, Zevenhuizen kon met een sterke eigen aanval en een goed sluitend blok punten scoren.

Bij 18-9 voerde coach Kristian van der Wel zijn bekende dubbele wissel uit en bracht hij Gianno Beij en Bram Wiltenburg in het veld voor Timothy Scheffers en Max Nieuwstad. Nadat Gianno Beij zijn team op setpoint kreeg wist Ludrich Inocente de set met zijn aanval af te sluiten met 25-14.

CAS CRM bleef op dezelfde voet doorgaan en met Ludrich Inocente aan de opslag en met een sterk blokkerende Benjamin Parkinson die ook nog naast hem een sterke aanval van Max Nieuwstad had, was een 9-2 voorsprong vlot opgebouwd. Bij 15-8 bracht coach Kristian van de Wel Tristan Keijzer in het veld voor Thomas van Rij. Dit was geen verzwakking en CAS CRM bleef doorgaan. In deze fase liet ook Timothy Scheffers blokkeer kunsten aan het publiek zien met zijn acties tilde hij de stand naar 20-11. Hierna konden de Zevenhuizense heren rustig doorspelen en op het eind wist Chris van Mullem

zijn punten totaal op te krikken en deze set met 25-14 voor ZVH binnen te halen.

In de derde set bleef Tristan Keijzer staan en kon Sudosa met meer agressie spelen en wist zelfs een voorsprong te nemen. Dit wisten ze tot 15-16 vol te houden, daarna kwamen ze weer onder druk te staan en verliepen hun aanvallen zonder succes. Zevenhuizen gaf niets meer weg en met de aanval van Tristan Keijzer werd het match point 24-21 neergezet. Voor de opslag bracht coach Kristian van der Wel, Sven Heijkoop voor Benjamin Parkinson in het veld. Met zijn service kon Sudosa niet sterk genoeg aanvallen en was de aanval een prooi voor de blokkerende Ludrich Inocente 25-21.

CAS CRM behaald hiermee de volle winst en staan op een derde plek van de ranglijst. De heren hebben voorlopig rust en kunnen nu genieten van de kerst en de jaarwisseling. CAS CRM zal voor de competitie pas weer op zaterdag 12 januari 2019 aantreden in het Dorpshuis Swanla tegen NTC-Vastgoed Donitas uit Groningen

bottom of page