top of page

Dames Jumbo ZVH geven niet thuis

Zevenhuizen, De dames van Jumbo ZVH kregen zaterdag in eigen huis de hekkensluiter van de derde divisie, Fysiotherapie Scheepjeshof/VCV uit Veenendaal op bezoek. Op papier zou dit een makkelijke wedstrijd moeten worden voor de Zevenhuizense dames, maar niets is minder waar. Een futloos spelende Zevenhuizen kon geen deuk in een pakje boter slaan en moest toezien dat VCV via de setstanden 18-25, 16-25, 25-27 en 21-25 een gedegen 4-0 overwinning boekte en de vijf punten mee naar huis nam.

Coach René van Essen was niet met een voltallige selectie en kon niet beschikken over Karen Knip en vaste jeugdspeelster Finola Parkinson, de laatste speelde met haar team een kampioenswedstrijd. Ook Michelle van der Knaap-Bijl was licht geblesseerd en de volgende basis kwam in het veld: Mariëlle Gerritsen, Vera Bruggeman, Marleen van Vliet, Chiara Broek, Sonja van Mil, Tara van Zijl en libero Kim Walter. De Zevenhuizense dames begonnen niet overtuigend aan de wedstrijd en lieten niet zien dat ze alles op alles wilde zetten om te winnen. VCV echter speelde alert en wist alles te verdedigen en kon na 12-12 het heft in handen nemen en aanvallend makkelijk scoren.

De Zevenhuizense blokkering kreeg geen grip op hun aanvallen en moest coach René van Essen zijn twee time-outs gebruiken/ Zijn aanwijzingen werden niet opgevolgd en pas in de eindfase wist Chiara Broek met haar service wat punten te scoren, maar VCV liet niet los en met 18-25 werd deze set een prooi voor hen. Zevenhuizen herstelde zich niet in de tweede set en bleef achter de feiten aanlopen. Er waren wel lange rally’s maar Jumbo ZVH kon niet tot score komen en ook deze set ging met 16-25 over in handen van de dames uit Veenendaal.

In de derde set wist Jumbo ZVH de dames uit Veenendaal meer onder druk te zetten. Bij 7-8 kwam Michelle van der Knaap-Bijl in het veld voor Vera Bruggeman en dat effect. Zevenhuizen krachtiger spelen kon naar een 22-18 voorsprong spelen. Na een time-out van VCV kwamen de gasten weer terug en kon Zevenhuizen een setpoint bij 24-21 niet verzilveren en zag VCV de leiding overnemen en de set met 25-27 binnen halen.

Ook in de vierde set hielden de beide teams elkaar tot 21-21 in evenwicht, daarna was de blokkering van VCV van doorslaggevend belang en kon VCV de zet met 21-25 afsluiten en Zevenhuizen met lege handen achter laten.

Voor de Zevenhuizense dames is er maar korte tijd over om zich mentaal weer op orde te krijgen, maandagavond om 20.00 uur spelen zij dan weer in eigen huis voor de beker tegen Haaglanden

bottom of page