top of page

Paravolley ZVH behaald winst op debuterend Spaarnestad

Zevenhuizen, De zitvolleyballers van ZVH konden zaterdag aantreden met de vaste kern, wel zonder Robert Paul Buitendijk en Tom Poortman die samen het coachen op zich namen. Tegenstander Spaarnestad debuteert in deze eredivisie en wist in hun wedstrijden veel punten te behalen. Voor Zevenhuizen een belangrijke opdracht om in eigen huis te laten zien, dat zij gegroeid zijn en wedstrijden weten te winnen. Dit lieten zij zien en via de setstanden 25-20, 24-26, 25-20 en 25-20 werd een 3-1 overwinning geboekt.

Coach Tom Poortman stelde in de eerste set de volgende basis op: Merijn Bruijne, Jaap Mensink, Robert-Jelle Breunesse, Timo Mans, Thomas de Vries en Sara Cirelli. Zevenhuizen wist door sterk serveren en de misaanvallen van Spaarnestad een voorsprong te nemen. Deze kon Spaarnestad teniet doen, door scherp te serveren, waardoor de Zevenhuizense blokkering in de fout ging en er een 9-9 op het scorebord kwam te staan.

In de eerste goed aanval wist Sara Cirelli te scoren en werd er een gelijk opgaande strijd te zien. Met Jaap Mensink aan de opslag wist ZVH los te komen en 20-17 komen. Deze voorsprong liet ZVH niet meer gaan en met een snelle aanval van Merijn Bruijne werd de set met 25-20 afgesloten. In de tweede set leek het dezelfde kant op te gaan. Nu met een dubbele Italiaanse invloed,

Pasquale Martucci verving Thomas de Vries in het veld. Zevenhuizen wist de verdediging van Spaarnestad af en toe goed uit te testen, maar liet ze toch in hun spel komen. Bij 12-12 nam Hugo de Winter het stokje over van Timo Mans en bij 14-16 werd er weer teruggewisseld. In de gelijk opgaande strijd wist Robert-Jelle Breunesse ZVH op setpoint te laten komen (24-23), Spaarnestad wist de service te blokkering en op gelijke hoogte te komen. Hierna volgde nog twee Zevenhuizense aanvallen, die zonder resultaat bleven en met 24-26 trok Spaarnestad de stand gelijk.

Spaarnestad gesterkt door de winst van de tweede set ging in de derde set door en nam een voorsprong. Coach Tom Poortman moest bij 3-9 een time-out nemen en dit bracht rust binnen de ploeg. Langzaam maar zeker werd de achterstand ingelopen, mede door het sterk serveren van Hugo de Winter werd het gat verkleind. Bij 20-20 kwam de ommekeer en kon Zevenhuizen met een sterk aanvallende en blokkerende Jaap Mensink deze set met 25-20 binnenhalen.

In de vierde set gingen de Zevenhuizenaren door op de ingeslagen weg en hield vanaf het begin Spaarnestad onder druk. Timo Mans wist goed te scoren en bij 15-11 bracht coach Tom Poortman, Pasquale Martucci binnen de lijnen voor Hugo de Winter, in deze set was de Italiaanse invloed groot met Sara Cirelli aan de opslag en Pasquale in de aanval en blokkerend werd de voorsprong verder vergroot naar 21-12. Dit mocht niet meer fout gaan en dat ging het ook niet met de laatste aanval van aanvoerder Mensink werd de set met 25-20 een prooi voor Zevenhuizen. Hiermee verdient het team vier punten en komen steeds dichter bij de middenmoot.

Voor de zitvolleyballers van Zevenhuizen staat er nog één wedstrijd in 2018 op het programma. Zaterdag 22 december spelen zij in Mill om 18.00 uur tegen Apollo Mill, de nummer twee van de eredivisie.

bottom of page