top of page

Dames Jumbo ZVH van slag

Bergambacht, De dames van Jumbo ZVH speelden zaterdag in Bergambacht tegen de nummer vier van de derde divisie, Bende Services Thor. Jumbo ZVH ging daar zonder libero naar toe en dat had effect. Vanaf het begin liep het niet goed en Thor kon via de setstanden 25-12, 21-25, 25-23 en 25-20 een 3-1 overwinning boeken, die hun gelijk een derde plek op de ranglijst gaf.

Coach René van Essen kon niet beschikken over Karen Knip en libero Kim Walter en bracht de volgende basis in het veld: Michelle van der Knaap-Bijl, Mariëlle Gerritsen, Vera Bruggeman, Marleen van Vliet, Chiara Broek en Sonja van Mil. De Zevenhuizense dames begonnen niet overtuigend aan de wedstrijd. Thor had veel servicedruk waardoor de pass aan Zevenhuizense kant niet goed aankwam en ZVH niet tot score kon komen. Deze slappe eerste set van ZVH mondde uit in een duidelijke 25-12 setwinst voor Thor. Jumbo ZVH herstelde zich in de volgende set en kon met een sterke opslag van Marleen van Vliet het de gastdames goed lastig maken en zelf scoren. Dit werd door de Zevenhuizense dames goed vastgehouden en er volgde vaak een positieve score na de lange rally’s die het publiek werden voor getoverd. Met 21-25 sloot Jumbo ZVH deze set in winst af.

In de derde set konden de Zevenhuizense dames het goede spel niet vervolgen en werd er te wisselvallig gespeeld. Mede door teveel persoonlijke fouten kon Thor beter in hun spel komen en liepen de dames achter de feiten aan. Toch werd het een close finish met 25-23 bleef de set in Bodegraven. Voor de vierde set bracht coach René van Essen Tara van Zijl binnen de lijnen voor Michelle van der Knaap-Bijl, de beide teams hielden elkaar lang in evenwicht. Jumbo ZVH kon score niet naar zich toe trekken. In de eindfase kwam Finola Parkinson binnen de lijnen en wist de nodige punten voor Zevenhuizen binnen te slepen. Helaas was dit te laat en Thor pakte ook deze set 25-20 en zo de overwinning.

Voor de Jumbo ZVH dames is aanstaande zaterdag 15 december weer een mogelijkheid om te scoren in eigen huis komt Fysiotherapie Scheepjeshof/VCV uit Veenendaal, de hekkensluiter van de derde divisie, op bezoek. De wedstrijd in Swanla begint om 16.15 uur en de dames kunnen wel enige support gebruiken.

bottom of page