top of page

CAS CRM – ZVH wint vijfsetter in het Noorden

Bedum, voor de competitie speelden zaterdag de heren van CAS CRM-ZVH in Bedum tegen Kenders Bouw-DIO/Bedum, de nummer tien van de Topdivisie. In deze wedstrijd lieten de Zevenhuizense heren veel kansen liggen en moesten alles op alles zetten om een 3-2 winst te behalen. Via de setstanden 25-22, 20-25, 25-15, 21-25 en 11-15 werd dit een feit.

Trainer/coach Kristian van der Wel, gaf de grieperige Timothy Scheffers wat rust en startte met Bram Wiltenburg als spelverdeler. Die samen met Benjamin Parkinson, Thomas van Rij, Jan-Jaap van Schuylenburg, Chris van Mullem, Max Nieuwstad en libero Mika Prins de strijd aangingen. De beide teams waren gebrand op een overwinning, dit resulteerde in een gelijk opgaande strijd. CAS CRM wist veel kansen voor de zich te creëren, maar verzuimde om die te benutten. Telkens werd een lichte voorsprong door de gastheren weer teniet gedaan en serverend konden de Zevenhuizense heren niet imponeren. DIO zag kansen en werd gesteund door het eigen publiek en wist deze set met 25-22 binnen te halen. In de tweede set had coach Kristian van der Wel zijn team weer op het juiste spoor gekregen en nu kon CAS CRM de thuisploeg wel met hun service onder druk zetten en konden zij de kansen wel tot een goed einde brengen. Zevenhuizen kon nu scoren en pakte deze set dan ook met 25-20 en bracht de stand weer op gelijke hoogte.

DIO wist in de volgende set het thuisvoordeel maximaal uit te spelen. Gesteund door een veelkoppig publiek namen zij het heft in eigen hand en scoorde er lustig oplos. De Zevenhuizense heren bleven achter de feiten aan lopen en wist sporadisch te scoren. Dit bleek voor deze set niet voldoende te zijn en met 25-15 werd deze set in het voordeel van DIO afgesloten. Coach Kristian van der Wel bracht in de vierde Gianno Beij, Timothy Scheffers en Ludrich Inocente in het veld en deze opstelling zorgde voor meer druk op DIO. Ook nu bleef het scoreverloop op en af te gaan en kon CAS CRM in de eindfase een voorsprong opbouwen, die uiteindelijk resulteerde in een 21-25 setwinst. In de beslissende vijfde set, waar de Zevenhuizense heren veel ervaring mee hebben, ging het tot de kantwissel gelijk op.

Daarna kon CAS CRM zich losmaken en de set met 11-15 winnend afsluiten. Hiermee namen de Zevenhuizense heren toch nog twee punten met naar huis en blijven zij in de top drie van de Topdivisie staan.

Voor zaterdag 15 december a.s. staat voor CAS CRM-ZVH weer een thuiswedstrijd op het programma, dan spelen zij om 19.30 uur in Swanla tegen het team van Sudosa-Desto uit Assen. Dit team is de hekkensluiter van de Topdivisie en voor de Zevenhuizense ploeg een ideale opponent om vaster in de top drie te blijven.

bottom of page