top of page

CAS CRM – ZVH uitgebekerd

Kampen, zaterdag speelden de heren van CAS CRM-ZVH in Kampen tegen de nummer twee van de Topdivisie Zalsman Reflex. In de allereerste wedstrijd van de Topdivisie kwamen de beiden teams ook al in Kampen tegenover elkaar en wist Reflex met 3-2 te winnen. Deze 1/8 finale werd het weer een spannende strijd. Nu wist Reflex met 2-0 voor te komen en konden de Zevenhuizense heren er weer een vijfde set uit te slepen, die helaas verloren ging. Via de setstanden 25-18, 25-22, 22-25, 20-25 en 15-9 werd 3-2 door Reflex gewonnen en spelen zij in ¼ bekerfinale tegen Zwolle.

Trainer/coach Kristian van der Wel, kon weer meet een complete ploeg startten en stelde de volgende basis op in het veld: Timothy Scheffers, Benjamin Parkinson, Thomas van Rij, Ludrich, Chris van Inocente, Max Nieuwstad en libero Mika Prins. Reflex wist vanaf het begin de Zevenhuizense heren onder druk te zetten. Met Chris van Mullem aan de opslag kon CAS CRM weer terug in het spel komen. Maar Reflex was gebrand op een overwinning en deed er noch een stapje bovenop zodat deze set met 25-18 gewonnen werd. In de tweede set ging het score verloop nog meer gelijk op. Bij 12-11 werd Bram Wiltenburg ingezet voor Timothy Scheffers en CAS CRM kon naar 12-15 voorsprong komen. Reflex coach vluchtte in een time-out om de zaak te redden Bij de gelijk stand 16-16 kwam Gianno Beij in het veld voor Thomas van Rij het score verloop bleef in het voordeel van Reflex gaan, die uiteindelijk bij 25-22 de set afsloot

In de derde set stelde coach Kristian van der Wel zijn team anders op in het veld en dat zorgde ervoor dat Zevenhuizen meer grip op Reflex kreeg. Bij 8-8 kwam Jan Jaap van Schuylenburg in het veld voor Ludrich Inocente dat leverde gelijk een punt op. Hierop ging Zevenhuizen verder bouwen en liep gestaag uit, met Max Nieuwstad aan de servicelijn werd het 15-19. CAS CRM bleef zo doorgaan en kon deze set met 22-25 binnen halen en zo een beslissende vijfde set afdwingen.

In de vijfde set was Reflex vanaf het begin dominant en nog tot 8-8 op gelijke hoogte komen, daarna kon coach Kristian van der Wel van alles proberen, time-outs en wissels het tij was niet te keren en moesten ze deze set met 15-9 aan Reflex laten.

Voor CAS CRM-ZVH is nu alleen de competitie in de Topdivisie van belang en kunnen zij zich gaan richten op de volgende wedstrijd. Zaterdag 8 december spelen de heren in Bedum tegen Kenders Bouw-DIO Bedum om 19.30 uur.

bottom of page