top of page

Blog #10: Smoesjes

In een vol bezet Swanla was het afgelopen zaterdag weer tijd voor een potje volleybal. Om kwart over 4 werden er dit keer maar liefst 3 wedstrijden gespeeld. De eredivisie zitvolleyballers, het talententeam van Heren 2 en de warm gedraaide dames uit het eerste. Het was druk en gezellig in Swanla en er werden veel punten in Zevenhuizen gehouden. Goede opstap voor ons om dat ook maar weer eens te doen. We moesten tegen een laagvlieger die 10de staan, als we gewoon ons werk doen moet dat geen probleem zijn.

Echter, je raadt het al, dat was niet van zelfsprekend. Een rommelige week, E-sports, vakantie en een serieuze baan zorgden voor wat afwezigen op de trainingen en tijdens de wedstrijd. Benjamin is een befaamd E-sporter en kan volgend jaar zijn eigen sporthal bouwen met de bedragen waar hij kans op maakt met E-sports. Gianno is nog steeds op vakantie en is inmiddels een paar kilo spiermassa rijker van het insmeren van zijn vrienden en het openen van biertjes. Tristan was voor zijn werk in het buitenland. Maar voor ieder zijn dood is er voor iemand anders brood. De talenten van heren 2 hadden een verhit potje tegen Zovoc en de scheidsrechter achter de rug maar mochten met 3 man sterk meedoen bij ons. Luuk, Julian en Vincent trainen al wekelijks mee maar vandaag was er dan echt kans om een momentje van eeuwige roem te krijgen in het eerste.

 

Swanla was weer goed gevuld, journalisten aanwezig, fotografen aanwezig, publiek aanwezig dus gas op die lollie. Toch waren er een aantal spelers die even geen gas konden geven. Het was tam in het veld. 2 of 3 spelers leken er echt zin in te hebben en probeerde de rest aan te sporen, maar dat mocht niet baten. Het werd een moeizaam gevecht tegen onszelf. Eerste set ging met 18-25 dan nog redelijk eenvoudig onze kant op maar de tweede en derde set was dit helemaal anders. Tweede verloren met 27-29. Luuk pakte wel zijn momentje van glorie door er koud in te komen en de bal er gelijk in te slaan. Helaas was dit dus net niet genoeg om de set definitief binnen te slepen. De derde set werd het weer een spannende en wonnen we met 25-23. Toen gaf de tegenstander gelukkig een blijk van waardering en konden we de 4de set met 25-17 makkelijk binnen halen. Waar ook Julian zijn moment wist te pakken. Op 24-17 mocht hij Chris aflossen om het matchpoint af te maken. Alsof het niks was, hij deed het gewoon, matchpoint erin slaan!

 

Hulde aan de mannen van Heren 2 en wij gaan deze week weer terug naar de tekentafel. Iedereen is weer aanwezig, en

iedereen moet is goed in de spiegel kijken na deze wedstrijd. Een feestje op vrijdagavond? Niet helemaal in vorm? Zenuwen? Het zal allemaal wel, maar dat wil nog niet zeggen dat je geen energie in de wedstrijd kunt stoppen. Het was veel te tam, te weinig mensen gaven thuis zaterdag. Gelukkig is het een teamsport en zijn er altijd mensen die wel in vorm zijn, zodat er wel gewonnen kan worden. Maar het is zo lekker, en soms nodig, als iedereen er zin in heeft. Zeker aanstaande zaterdag. Want aanstaande zaterdag spelen we tegen Kampen in de 8ste finale van de beker. Kampen is de laatste weken in bloedvorm en zal ongetwijfeld ook naar de kwartfinale willen. We spelen volgende week dus in Kampen, die week erna in Groningen en daarna weer een thuiswedstrijd op 15 december. Dan komt er meer gretigheid zoals op de foto van zaterdag te zien is, dat is bij deze zwart op wit vastgelegd.

bottom of page