top of page

Zwaar gehavend ZVH maakt geen kans tegen landskampioen

Zevenhuizen, De zitvolleyballers van ZVH hadden dit weekend grote personele problemen. Naast Robert Paul Buitendijk en Tom Poortman waren ook Sara Cirelli, Pasquale Martucci, Timo Mans en Thomas de Vries niet beschikbaar. De vaste invallers speelden toevallig allemaal met hun eigen team op hetzelfde tijdstip. Gelukkig kon Fred Boeve invallen en een paar uur voor de wedstrijd kwamen daar Cees van Mullem en Leon Emmen nog bij. Met grote dank aan de ledenadministratie was iedereen ook speelgerechtigd. Met vaste spelers Jaap Mensink, Merijn Bruijne, Robert-Jelle Breunesse en Hugo de Winter kon coach Tom Poortman dus beschikken over zeven spelers in de wedstrijd tegen landskampioen BVC Holyoke.

De eerste set werd er gestart met Merijn Bruijne, Fred Boeve, Cees van Mullem, Jaap Mensink, Robert-Jelle Breunesse en Hugo de Winter. De pass bleek al snel het aandachtspunt van vandaag. Nederlands international Loek Hendrix serveerde tot 0-5. ZVH moest duidelijk even wennen aan de opstelling. Dat de pass ook aan de Limburgse kant niet altijd perfect is demonstreerde Fred Boeve. Hij herhaalde het trucje van Loek Hendrix en deed er zelfs een schepje bovenop: 8-6. ZVH kwam steeds beter in het spel en was vooral blokkerend erg sterk. De meer dan twee meter lange Duits international Dominik Albrecht werd meermaals geblokkeerd. Hierna ging het spel een tijdje gelijk op totdat Manouk Hendriks aan service kwam voor de landskampioen op een stand van 10-11. Door slordigheden aan de kant van ZVH kon Holyoke uitlopen via 11-15 naar 12-20. Bij deze stand kwam Leon Emmen binnen de lijnen voor Hugo de Winter. Dit zorgde nog voor een kleine opleving maar met 17-25 was de eerste set voor de gasten.

De tweede set zorgde Merijn Bruijne met een mooie service voor een 2-0 voorsprong. Loek Hendrix draaide dit eigenhandig al snel weer om naar een 3-5 achterstand. Bij een stand van 4-10 moest coach Tom Poortman al een time-out nemen om de boel weer te ordenen. De Zevenhuizenaren kregen totaal geen grip op het spel van de ploeg uit Belfeld. Wout Ludema en Lisanne Hendrix zorgden voor de regerend landskampioen voor een comfortabele voorsprong: 6-14. Jaap Mensink en Robert-Jelle Breunesse deden nog iets terug maar met een serviceserie van maarliefst zes punten had Bjorn Moris het gat al te groot gemaakt. En met 11-25 ging ook deze set bij de limburgers in de tas.

De derde set begon Leon Emmen in de basis op de plaats van Hugo de Winter. Jaap Mensink en Cees van Mullem wisselden van positie binnen het veld. Wat volgde was een gelijkopgaande strijd tot 12-12 waarbij ZVH ook regelmatig een kleine voorsprong had. Met enthousiasme en beleving probeerde het team het verschil in ervaring te overbruggen. Wout Ludema kon echter een gaatje slaan, welke werd uitgebreid door de keiharde services van Dominik Albrecht. Bij een stand van 14-19 kwam Hugo de Winter weer terug in het veld en kon Fred Boeve weer even zijn benen strekken. Bij 14-21 kwam de dochter van Wout, Pyen Ludema in het veld. Met het jeugdteam van Holyoke heeft zij al goed spel laten zien op het jeugd-NK en mag het nu dus in de eredivisie laten zien. Bij 15-22 kwam ook Hessel Haga in het veld voor Bjorn Moris. Op zijn service kwam Holyoke met 16-24 op setpoint. Ondertussen waren bij Holyoke alle wissels binnen de lijnen. Merijn Bruijne liet met zijn service nog even zien dat, dat een gevaarlijke gok was van de Limburgers. Maar bij 19-24 kreeg Holyoke de bal toch op de grond en ging ook de derde set verloren.

De laatste set werd de slechtste set van de hele wedstrijd. Er waren weinig rally's en er werd pijnlijk duidelijk hoe belangrijk een goede pass is. Tot 5-5 ging het nog over en weer. Toen kwam de eerste serviceserie van vijf punten tegen. Nadat Dominik Albrecht zes keer geserveerd had nam ZVH een time-out bij 6-15. Na terugkeer in het veld ging hij gewoon door waar hij mee bezig was, 6-18. Bij deze stand kwam de tweede time-out van coach Tom Poortman. Ook kwamen de wisselspelers van Holyoke weer terug. Bij 6-21 nam Holyoke een time-out om een opstellingsfout op te lossen welke de scheidsrechter niet opgevallen was. Direct na de onderbreking serveerde Dominik Albrecht fout en kwam er een einde aan de serie van 13 services. In de persoon van Fred Boeve en Cees van Mullem kon ZVH nog iets terugdoen maar met 12-25 was het voorbij.

ZVH mag toch trots zijn op het vertoonde spel. Gezien het feit dat er maar drie ervaren zitvolleyballers aanwezig waren en het team met drie invallers speelde, mag er niet geklaagd worden. Door de beleving binnen het veld en het daardoor steeds beter wordende teamgevoel werd het verschil in ervaring nog enigszins ingelopen.

ZVH heeft nu twee weken om zich voor te bereiden op het volgende treffen. 8 december komt promovendus Spaarnestad om 16.15 op bezoek in Swanla.

bottom of page