top of page

Moeizaam bevochten overwinning voor CAS CRM – ZVH

Zevenhuizen, zaterdag speelden de heren van CAS CRM-ZVH in Swanla tegen de nummer tien van de Topdivisie MKB Accountants/VCV uit Veenendaal. CAS CRM startte voortvarend, maar kreeg het toch nog moeilijk in de volgende sets. Met de steun van de supporters wisten de Zevenhuizense heren de wedstrijd, via de setstanden 25-18, 27-29, 27-25 en 25-17, met 3-1 te winnen.

Trainer/coach Kristian van der Wel, had niet de beschikking over Tristan Keijzer en Gianno Beij en stelde de volgende basis op in het veld: Timothy Scheffers, Benjamin Parkinson, Thomas van Rij, Jan Jaap van Schuylenburg, Chris van Mullem, Max Nieuwstad en libero Mika Prins. Vanaf het begin wisten de Zevenhuizense heren de gasten met hun service onder druk te zetten en zette Thomas van Rij dit in. CAS CRM wist met een sterk spelende Benjamin Parkinson, zowel aanvallend als blokkerend, in de gelederen de voorsprong verder uit te bouwen.

Bij 13-6 moest de coach van VCV zijn eerste time-out nemen. Jan Jaap van Schuylenburg wist met zijn opslag de set met 25-18 binnen halen. In de tweede set ging de strijd gelijk op. VCV wist meer gebruik te maken van hun lengte en kon de Zevenhuizense aanvallen goed pareren en scoren. Bij 10-12 achter, bracht coach Kristian van der Wel Ludrich Inocente binnen de lijnen voor Jan Jaap van Schuylenburg. In deze fase wist Chris van Mullem met zijn blok de stand naar 13-12 te brengen. Een spannend score verloop werd neer gezet, waar het publiek prachtige rally’s en sterke staaltjes van verdedigen van libero Miko Prins kon bewonderen. Bij 20-22 voerde coach Van der Wel weer een dubbele wissel uit debutant Luuk van Mullem en Bram Wiltenburg kwamen in het veld voor Timothy Scheffers en Max Nieuwstad. Dit had effect, daar debutant Luuk van Mullem gelijk zijn eerste punt scoorde voor ZVH (21-22). Lang genieten van dit punt kon niet, daar bij 21-23 de wissels terug gedraaid werden. CAS CRM kon de gasten bijhouden, maar moest tot drie keer een set point teniet doen. Pas bij het vierde setpoint kon VCV deze set met 27-29 afsluiten.

In de derde set ging VCV op dezelfde voet door en moest ZVH alle zeilen bijzetten om bij te blijven. Bij 2-4 nam Bram Wiltenburg het spel verdelen over van Timothy Scheffers. Vooral Ludrich Inocente wist met zijn harde aanval en een goede blokkering te zorgen dat VCV niet te ver uitliep. Bij 20-20 was de stand eindelijk gelijk en Max Nieuwstad kon met zijn smash de stand naar 21-20 brengen. Het score verloop ging nu op en neer en pas bij het tweede setpoint kon CAS CRM de set met 27-25 binnen halen. In de vierde set stelde coach Kristian van der Wel zijn team anders op en wist CAS CRM het goede spel van de eerste set weer terug te pakken en VCV onder druk te zetten. Na een time-out van VCV konden de gasten met hun blokkering meer grip op de Zevenhuizense aanvallen krijgen. Chris van Mullem wist met zijn aanval de score voor CAS CRM aan de goede kant te houden.

Bij 24-17 kwam debutant Julian Perdijk voor Chris van Mullem in het veld en wist ook hij bij zijn debuut te scoren en de eindstand op 25-17 te brengen. Door deze overwinning blijft CAS CRM volop meedraaien aan de top en staan op een gedeelde tweede plaats met Zalsman Reflex.

In de achtste finale om de nationale beker gaat CAS CRM het opnemen in Kampen tegen dit Zalsman Reflex. De wedstrijd begint om 20.00 uur en coach Kristian van der Wel kan weer met een complete selectie aan de wedstrijd beginnen en kan met vertrouwen daaraan beginnen om zich te plaatsen voor de kwartfinale.

bottom of page