top of page

Dames Jumbo ZVH weten op tijd te scoren

Zevenhuizen, De dames van Jumbo ZVH speelden weer eens thuis in Swanla tegen het team van VSTS uit Bodegraven. Na de eerste set duidelijk te winnen, werden de volgende sets na een spannende strijd op gewonnen. Jumbo ZVH wint deze wedstrijd met 3-1 via de setstanden 25-9, 24-26, 25-20 en 25-20. Met deze winst weten de Zevenhuizense dames op te klimmen naar een derde plaats op de ranglijst.

Coach René van Essen trad aan met zijn volledige selectie en stelde de volgende dames op in het veld: Michelle van der Knaap-Bijl, Mariëlle Gerritsen, Vera Bruggeman, Marleen van Vliet, Chiara Broek, Karen Knip en libero Kim Walter. Met een sterke blokkering van Mariëlle Gerritsen werd de eerste set gestart. Daarna scoorde Vera Bruggeman sterk en zorgde ervoor dat Jumbo ZVH een riante voorsprong kreeg zodat de coach van VSTS al bij 7-1 een time-out moest nemen. In deze set kon VSTS niet onder de servicedruk van ZVH komen en na een sterk opslagbeurt van Marleen van Vliet werd de stand naar 21-9 getild. Uiteindelijk kon de service van Mariëlle Gerritsen het pleit beslissen en werd de set met 25-9 afgesloten. In de tweede set leek het erop dat Jumbo ZVH weer een snelle setwinst zou opleveren. Nadat VSTS bij 13-7 zijn twee time-outs had verbruikt keerde het tij voor de gasten en wist nu zelf druk op ZVH te zetten met hun service. Bij Zevenhuizen liep de aanval niet goed en kon de blokkering van VSTS keer op keer punten te scoren. Het sterke blok zorgde ervoor dat VSTS met 24-26 de set won.De dames van Jumbo ZVH wisten in de derde set het goede spel van de eerste set weer op te pakken en VSTS weer onder druk te zetten. Spelverdeelster Chiara Broek wist haar aanvalsters Marleen van Vliet en Michelle van der Knaap-Bijl goed in stelling te brengen en ZVH wist zo deze set met 25-20 winnend afsluiten.

Coach René van Essen bracht in de vierde set, Tara van Zijl binnen de lijnen voor Vera Bruggeman en zette middenaanvalster Michelle van der Knaap-Bijl op de diagonaal. Na eerst tot 10-10 een gelijk opgaande strijd te laten zien, werd daarna door ZVH beter gescoord en kon er een voorsprong genomen worden. Ook wist Tara van Zijl met haar service de druk op VSTS te zetten en bij 23-18 kon het niet meer fout gaan. Jumbo ZVH wist deze set ook met 25-20 af te sluiten en daarmee vier punten aan hun conto toevoegen.

Donderdag 29 november spelen de dames weer in Swanla tegen dezelfde tegenstander, aanvang wedstrijd is om 20.00 uur, In de tweede bekerronde kan tegenstander VSTS uit Bodegraven zich revancheren voor de verloren wedstrijd van afgelopen zaterdag.

bottom of page