top of page

Slechts één punt voor de zitvolleyballers van ZVH

.Zevenhuizen, zaterdag speelden de zitvolleyballers van ZVH weer in eigen huis tegen het team van Apollo Mill, de nummer twee van de eredivisie. Apollo Mill wist deze wedstrijd via de setstanden 14-25, 25-23, 20-25 en 17-25 met 3-1 te winnen.

In het ZVH team debuteerden twee nieuwe spelers in de eredivisie, Sara Cirelli en Pasquale Martucci. Beide Italianen speelden voorheen bij Pisa. Sara is afgelopen zomer nog vierde geworden op het WK Zitvolleybal in Nederland met het Italiaanse nationale damesteam.

De eerste set begon coach Tom Poortman met Merijn Bruijne, Jaap Mensink, Julian Perdijk, Timo Mans, Robert-Jelle Breunesse en Thomas de Vries. De start was slordig en ZVH lukte het niet om de bal hoog genoeg te krijgen om rust te scheppen. Sara Cirelli maakte haar debuut door aan het net Timo Mans te vervangen. Dit zorgde voor iets meer lengte voorin. Apollo kon toch makkelijk uitlopen en via twee time-outs kwam de stand 14-25 al snel op het bord. In de tweede set bleef de makkelijk scorende Boudewijn Kremers aan de kant bij de gasten uit Mill. ZVH begon, mede dankzij een sterke Thomas de Vries aan het net, erg scherp. De stand ging gelijk op en ook Pasquale Martucci kon zijn debuut maken. Met mooie aanvallen van Robert-Jelle Breunesse en Julian Perdijk kon ZVH het verschil steeds net in stand houden. Merijn Bruijne en Jaap Mensink konden met scherp spel aan het net en mooie blocks een belangrijke bijdrage leveren. Sara Cirelli en Pasquale Martucci waren verdedigend erg belangrijk. Dit allemaal zorgde ervoor dat de tweede set met 25-23 naar Zevenhuizen ging.

Zevenhuizen wilde in de derde set het goede spel doortrekken, maar bij de gasten uit Mill keerde Boudewijn Kremers terug in de basis. Samen met een erg sterk spelende Roel Klein en international Geert van den Heuvel scoorde Apollo weer erg makkelijk veel punten. De ploeg van coach Tom Poortman had geen moment grip op de ploeg aan de andere kant van het net. Met een goede blokkering en scherp spel aan het net hield ZVH nog wel enigszins de schade beperkt: 20-25. Ook in de vierde set was Apollo vele malen beter dan het team uit Zevenhuizen. Toch speelde ZVH niet slecht. Er waren hele mooie rally's en aanvallen. Met in het achterhoofd dat het team nog geen één keer compleet heeft getraind en nog twee langdurig geblesseerde spelers heeft, mag het team trots zijn op het vertoonde spel. De laatste set ging nog met 17-25 naar het Apollo van trainer Peter Daverveld.

ZVH houdt dus één punt over aan deze ontmoeting. Daarmee komt het op gelijke hoogte met Allvo. De rode lantaarn blijft nog wel even in Swanla staan. Volgende week zaterdag vindt om 16.15 in Zevenhuizen de zware wedstrijd tegen koploper BVC Holyoke plaats. De zitvolleyballers treden aan met een zwaar gehavende selectie en kunnen uw steun dan ook goed gebruiken. Het team oogt frisser dan voorheen en het vertoonde spel laat een sterk stijgende lijn zien. Het verlaten van de laatste plaats lijkt dan ook een kwestie van tijd

bottom of page