top of page

Dames Jumbo ZVH nemen vijf punten mee uit Wateringen

Wateringen, De dames van Jumbo ZVH speelden op vrijdagavond in Wateringen tegen Velo en wisten met overmacht de volle winst te behalen. De sfeer voor de wedstrijd zat er goed in en dat had resultaat. Via de setstanden 12-25, 13-25, 16-25 en 21-25 werd de 4-0 winst een feit en konden de dames vijf punten mee naar huis nemen.

Coach René van Essen ging met een complete selectie naar Wateringen toe en bracht de volgende basis in het veld: Michelle van der Knaap-Bijl, Mariëlle Gerritsen, Vera Bruggeman, Marleen van Vliet, Chiara Broek, Sonja van Mil en libero Jolien van Dam. De eerste paar punten was even wennen, er werd wat slordig gespeeld waardoor het scoreverloop gelijk opging. Hierna wisten de Zevenhuizense dames de schroom van zich af te spelen en wist Jumbo ZVH de tegenstander meer onder druk te zetten met hun service. Dit bleek genoeg voor een 12-25 setwinst. De tweede set begonnen de dames weer goed, de pass was in orde en Chiara Broek kon haar aanvalsters goed bedienen Jumbo ZVH wist via het midden goed te scoren en door de variatie konden ook de buitenaanvallers veelvuldig scoren. In deze set bracht coach René Essen, jeugdspeler Finola Parkinson binnen de lijnen voor Vera Bruggeman. De Zevenhuizense dames bleven sterk spelen en won ook deze set duidelijk met 13-25.

In de derde set kwam ZVH minder gefocust binnen de lijnen en daardoor wist Velo met 5-1 voor te komen. Coach René Essen gaf zij team vanaf de zijlijn goede aanwijzingen, dat het team ter harte nam en zorgde dat de beide ploegen op 16-16 kwam en toen kwam Sonja van Mil aan de opslag. Zij wist met haar service zoveel druk te zetten op de speelsters van Velo, dat die bezweken en kon Zevenhuizen deze set met 16-25 afsluiten. In de vierde set kwam Tara van Zijl en Finola Parkinson direct binnen de lijnen voor Vera Bruggeman en Mariëlle Gerritsen. Deze set verliep erg spannend, Jumbo ZVH liep telkens een punt achter. Maar met veel vechtlust gaven de Zevenhuizense dames zich niet gewonnen. Bij 17-17 kwam Sam Scheffers voor Sonja van Mil aan de opslag en werd na haar service weer terug gewisseld. De score bleef tot 21-21 gelijk, daarna wisten de Zevenhuizense dames met Marleen van Vliet aan de service en een sterke aanvallende Finola Parkinson sterk te scoren en met 21-25 wist Jumbo ZVH deze set binnen te slepen en zo voor het eerste een 4-0 overwinning te behalen. Hiermee klimmen de Zevenhuizense dames weer enkele plaatsen op de ranglijst.

Zaterdag 24 november spelen de dames eindelijk weer eens op een zaterdag en dit doen zij dan in Swanla, aanvang wedstrijd is om 16.15 uur en tegenstander is VSTS uit Bodegraven. Dit team is ook de tegenstander van Jumbo ZVH in de beker en die wedstrijd is op donderdagavond om 20.00 uur in Swanla.