top of page

CAS CRM – ZVH op tijd bij de les bij VCN

Capelle aan den IJssel, zaterdag speelden de heren van CAS CRM-ZVH in Capelle in de derby van de lage polders tegen Maatwerkers/VCN. Volgens verwachting werd het een spannende strijd tussen de beide teams, twee gezichten kende, De eerste twee sets werd door VCN gewonnen de volgende drie door CAS CRM. De Zevenhuizense heren wisten via de setstanden 25-19, 25-23, 25-27, 15-25 en 13-15 met 3-2 te winnen en zo de derde plek veilig te stellen.

Trainer/coach Kristian van der Wel, kon niet gebruik maken van Gianno Beij en bracht de volgende basis in het veld: Timothy Scheffers, Benjamin Parkinson, Thomas van Rij, Ludrich Inocente, Chris van Mullem, Max Nieuwstad en libero Mika Prins. Vanaf het begin kregen de Zevenhuizense heren een ontketend VCN tegenover zich, die tot 8-8 CAS CRM naast zich dulden. Hierna wist VCN met hun service de passing aan Zevenhuizense kant zo te ontregelen dat deze als een set-up voor de aanvallers van VCN ging dienen.

Dit noopte coach Kristian van der Wel om te vluchten in time-outs, pas na de tweede time-out en de spelerswissel bij 17-11 van Tristan Keijzer voor Chris van Mullem kwam CAS CRM meer in hun spel en kon nog wat dichterbij komen. VCN bleef standvastig en sloot deze set met 25-19 af. In de tweede set gingen de Capellenaren op de ingeslagen weg door en bleef ZVH onder druk zetten. Na een snelle voorsprong wisten de middenaanvallers van CAS CRM, Benjamin Parkinson en Ludrich Inocente de Zevenhuizenaren weer langszij te komen. Na een gelijk opgaande strijd, waarbij VCN telkens voor kwam en ZVH zich telkens weer langszij wist te knokken kon in de eindfase Ludrich Inocente met zijn blokkering voor het eerst één punt voor te komen (20-21). VCN wist dit vervolg weer in hun voordeel te brengen door een sterk blok en aanval en met 25-23 kwamen zij op een 2-0 voorsprong in sets.

Coach Kristian van der Wel bracht in de derde set een gewijzigde opstelling van de basis binnen de lijnen. Hierdoor kon CAS CRM beter in hun spel komen en hield gelijke trend. Bij 10-7 achter bracht coach Kristian van der Wel zijn dubbele wissel in het veld, Bram Wiltenburg en Jan-Jaap van Schuylenburg vervingen Max Nieuwstad en Timothy Scheffers, ZVH wist de achterstand om te buigen door o.a. sterke aanval van Thomas van Rij. Bij 13-15 nam coach Ferry van Hal van VCN een time-out, dit had effect de opslag werd weer teruggehaald en VCN kon langzaam maar zeker weer voorkomen.

Bij 21-18 werd bij ZVH weer de dubbele wissel teruggedraaid, Timothy Scheffers wist nu te scoren en ZVH kwam op 22-20. Hierna ging het scoreverloop over en weer en kreeg VCN bij 24-23 een matchpoint. Dit werd teniet gedaan door Ludrich Inocente, maar VCN wist weer een tweede matchpoint te creëren, die nu door Chris van Mullem teniet werd gedaan en in het vervolg wist hij uiteindelijk de set met 25-27 in handen van CAS CRM te krijgen. Gesteund door deze winst in de derde set en de steun van een groot aantal meegereisde supporters gingen de Zevenhuizenaren door en wisten nu de spelers van VCN onder druk te zetten met hun service en een sterke blokkering deed de rest. CAS CRM liep verder uit en gaf de teugels niet meer uit handen en Max Nieuwstad wist de eindstand van deze set voor ZVH op 15-25 te brengen. Hiermee moest een vijfde set de beslissing brengen wie deze derby met winst zou afsluiten. Het ging gelijk opgaand aan toe, waarbij CAS CRM licht de boventoon voerde, maar VCN wist tot 13-13 gelijk te komen. Na weer een tweetal sterke aanvallen kon Chris van Mullem uiteindelijk de 13-15 op de borden zetten en ging CAS CRM met twee zwaar bevochten punten naar huis.

Voor de Zevenhuizense heren staat zaterdag om 19.30 uur de wedstrijd in het eigen Swanla tegen het team van MKB Accountants/VCV uit Veenendaal op programma. Het team hoopt dat er weer veel supporters komen die de nodige steun kunnen geven aan hen. Afgelopen wedstrijd kon je zien dat dit heel belangrijk was.

bottom of page