top of page

Blog #8: Steen Papier Schaar

De zegekar raakt voller en voller dit seizoen. Ook deze week stond er weer een mooie test op de agenda. De mannen van Tilburg 1 kwamen op bezoek. Onszelf de doelstelling gezet dat we hier gewoon 3-0 van moesten winnen, zat de druk er weer lekker op. Tilburg staat tiende op de ranglijst, maar heeft wel twee wedstrijden minder gespeeld dan ons. Winnen van deze laagvlieger is toch een must als we bovenin mee willen draaien.

Voor de wedstrijd werd er weer een heerlijke maaltijd genuttigd in de Viergang. Hier kwamen we erachter dat als het volleyballen ooit stopt, er nog genoeg sporten zijn om de versleten lichamen mee te vermoeien. De filmpjes van het WK Midgetgolf en het WK Steen/Papier/Schaar (prijzengeld €50.000 voor de winnaar) hebben een grote indruk achter gelaten. We hoeven in elk geval nooit in een zwart gat terecht te komen na onze volleybal carrières.

 

De wedstrijd begon een uurtje later dan gepland, namelijk om half 9. Dat mocht de pret absoluut niet drukken. Na een kleine 70 minuten spelen was het namelijk alweer gedaan met de Tilburgers en waren we netjes om half 10 klaar. Het werd een “saaie” wedstrijd, iets wat een mooi compliment voor ons is. 3-0 gewonnen zonder spectaculaire hoog standjes, zakelijk uitgespeeld. Op naar de volgende pot!

Uiteraard waren er wel wat bijzonderheden. Zo maakte Bram zijn eerste minuten in de basis en heeft hij dat bekroond met deze overwinning. Max sloeg zo hard in het blok, dat hij de bal volin zijn gezicht terug kreeg. Een bloedneus als gevolg, en terecht! Gelukkig hebben we Boom Boom Gianno nog die altijd klaar staat om gretig in te vallen en dat ook deed. Vincent, een speler uit heren 2, die als servekanon in mocht vallen en Tilburg helemaal gek maakte. Tot slot was er nog good-old Tristan, die beschikte over superkrachten. Dachten wij de hele wedstrijd hard aan te vallen, komt Tristan aanzetten in de derde set...

 

Volgende week staat er weer een uitwedstrijd op het programma tegen onze buren uit Capelle. Capelle is gepromoveerd dit seizoen en doet het akelig goed voor een provomendus. Ze staan op dit moment slechts 1 puntje achter ons, dus dit beloofd een flink gevecht te worden wie er aanhaakt bij de top en wie er achterblijft in de middenmoot. Spanning en sensatie alom dus, we zien jullie snel weer!

bottom of page