top of page

Dames Jumbo ZVH behalen zwaar bevochten overwinning

Utrecht, De Jumbo ZVH dames speelden donderdagavond in Utrecht tegen Studentfiets Switch en wisten daar na een zware strijd een 3-1 overwinning te boeken, via de setstanden 31-33, 14-25, 25-27 en 25-19. Hiermee nemen de dames vier punten mee naar huis een stijgen ze op de ranglijst.

Coach René van Essen ging met een gewijzigde selectie naar Utrecht toe. Tara van Zijl was voor het team na lange afwezigheid weer beschikbaar en Jolien van Dam was mee als libero. In het veld stonden nu: Michelle van der Knaap-Bijl, Mariëlle Gerritsen, Vera Bruggeman, Marleen van Vliet, Chiara Broek, Sonja van Mil en libero Jolien van Dam. De dames van Jumbo ZVH wisten met hun service de gastdames goed onder druk te zetten. Switch coach nam bij 12-16 de eerste time-out en dit had effect en zij kwamen bij tot 20-20. Hierna ontspon een gelijk opgaande strijd waarbij de beide teams elkaar niets toegaven. Na een sterke servicebeurt van Michelle van der Knaap-Bijl moest Switch hun tweede time-out nemen bij 21-23 en wisten de rollen om te draaien. Coach René van Essen moest bij 25-24 een time-out nemen om het tij te keren. Dit lukte en bij 26-27 was het eerste setpoint een feit. Pas na veel service wisselingen kon Chiara Broek met haar service bij 31-31 doorstoten naar 31-33. In de tweede set nam Jumbo ZVH het heft in handen en wist met Marleen van Vliet aan de opslag een voorsprong te nemen. Bij 9-12 kwam Tara van Zijl voor Mariëlle Gerritsen in het veld voor de service en wist de voorsprong verder uit te breiden. Zelf libero Jolien van Dam wist nog een punt te scoren. Bij 14-21 nam ZVH nog een time-out en daarna wist Chiara Broek weer met haar service Jumbo ZVH de setwinst van 14-25 brengen.

Ook in de derde set ging Jumbo ZVH voortvarend van start en wist weer een voorsprong op te bouwen en bij 8-13 en 10-18 moest de thuisploeg naar de time-outs grijpen. Ook werd er aan Switch zijde flink gewisseld en dit had resultaat dat zij zelfs bij een setpoint (24-23,25-24) maar de Zevenhuizense dames wisten met hun service uiteindelijk de set met 25-27 afsluiten. De winst was al binnen en dan krijg je nog de bonus set. Hierin was de alertheid van de Zevenhuizense dames weg en liepen zij achter de feiten aan. Switch kon nu wel tegenstand bieden aan Jumbo ZVH en een voorsprong opbouwen die zij niet meer uit handen gaven. Met 25-19 werd de set gewonnen en kreeg Switch één punt en ging Jumbo ZVH met vier punten naar huis.

De Zevenhuizense dames spelen in uitwedstrijden sterk en dit kunnen zij zaterdag 17 november weer laten zien, wanneer zij het gaan opnemen in Wateringen bij Velo.

bottom of page