top of page

De nieuwe jeugdcommissie stelt zich voor

De nieuwe jeugdcommissie is gestart! Met z’n vieren nemen ze het stokje van Carla van Es over.

Nicole Scheffers: “De ambities van het nieuwe bestuur voor de toekomst zijn best groot. Ik hoop dat deze ambities in de komende jaren worden waargemaakt door een goede samenwerking tussen trainers, coaches, ouders, commissies en de kinderen. Ik vind het leuk om daar een bijdrage aan te leveren.

Mariska Oskam: “Daar ben ik het helemaal mee eens. Ik heb al eerder in de jeugdcommissie gezeten bij de Atletiekvereniging AV’47 in Boskoop. Ook daar probeerden wij meer leden aan te trekken. Verder vind ik het belangrijk dat er een goede balans in de vereniging is tussen de ontwikkeling van talenten, spelplezier en ontspanning.”

Frans Bodegom: “Ik ben al regelmatig te vinden in Swanla, ik speel zelf bij de recreanten en ik ben coach van het team van mijn dochter, MC2. ZVH Volleybal vervult een belangrijke rol in het leven van de jeugd. Een goede organisatie en een leuke sfeer in de club is daarbij belangrijk. Ik wil daar graag mijn steentje aan bijdragen door goed te luisteren naar wat er leeft bij onze leden, de coaches, trainers en ouders. Ik ga de komende weken daarom bij ieder team langs tijdens een training of een wedstrijd en zal proactief mensen benaderen om te zien en horen wat er op dit moment goed en minder loopt. Daar kunnen we vervolgens mee aan de slag.”

John Blonk: “Ik ben – samen met Mariska – coach van JB1. Ik volleybal zelf niet meer, maar ben sportief gezien vooral op een plank te vinden. Ik windsurf en snowboard graag. Frans probeert mij al over te halen om te komen spelen bij de recreanten. Nu wil ik mij maar inzetten in de jeugdcommissie en ik hoop het aantal jeugdleden in de komende jaren weer te zien groeien. Vooral het aantal jongens mag wel omhoog.”

Van links naar rechts: Nicole Scheffers, Mariska Oskam, Frans Bodegom en John Blonk

De eerste vergadering van de nieuwe jeugdcommissie is achter de rug. Verschillende ideeën voor nieuwe initiatieven zijn uitgewisseld. De belangrijkste taken zijn geïnventariseerd en verdeeld:

Naast deze taken zijn er verschillende zaken waar we ons mee bezig gaan houden, bijvoorbeeld:

  1. Organiseren van activiteiten om meer jeugdspelers (en in het bijzonder jongens) aan te trekken;

  2. Organiseren van activiteiten om meer jeugdscheidsrechters op te leiden;

  3. Organiseren van gezellige evenementen, waaronder een familietoernooi;

  4. Organiseren van bijeenkomst voor coaches om onderling af te stemmen en te leren van elkaar.

Natuurlijk kun je ons allemaal individueel aanspreken over de verschillende onderwerpen, als je ideeën hebt of als je mee wil helpen. Wij stemmen onderling zo veel mogelijk af en zorgen ook dat je zo snel mogelijk antwoorden krijgt op vragen. Vragen of opmerkingen kun je uiteraard ook altijd kwijt via de e-mail: jeugd@zvhvolleybal.nl

bottom of page