top of page

Blog #7: Stoeltjes

Zevenhuizen tegen Apeldoorn is jarenlang een kraker geweest in top-volleyballend Nederland. Van 1990 tot 2011 werd op twee keer na, de schaal voor het landskampioenschap verdeeld tussen ZVH of Dynamo. Je raad het al, dit weekend stond de uitwedstrijd tegen Dynamo op het programma. Voor onze trainer Kristian was dit één grote reünie. Denk aan: Renzo Verschuren, Arno van Solkema, Joost Joosten. De lading die toen op de wedstrijden zat, zit er natuurlijk nu allang niet meer op. Wij spelen inmiddels topdivisie en Dynamo is vaste klant op de 3de plek in de Eredivisie. Des al niet te min was het voor ons zaak om met die rivaliteit aan de wedstrijd te starten om zo weer een uitwedstrijd te kunnen winnen.

De hal waar we in speelden, is één van de, zo niet de grootste, van Nederland. Een enorme betonnen kist waar Swanla ongeveer zes keer in zou passen. Dat betekende ook dat er een paar duizend stoeltjes waren. Aan de ene kant van het veld zat het publiek, naar schatting 100 mensen. In die hal lijkt dat alsof er 10 zitten. En aan de andere kant was de tribune ingeschoven om genoeg ruimte achter het veld te creëren. Natuurlijk helemaal geen slecht idee, behalve dan dat die stoeltjes allemaal gekleurd zijn. Met als gevolg dat je het gevoel hebt dat je high bent en dan nog moet volleyballen. Niet echt over nagedacht door de architect blijkbaar.

 

Tijdens de eerste set was de onwennigheid goed te merken. De oriëntatie is geheel anders in een enorme hal en daardoor worden er wat meer inschattingsfouten gemaakt dan normaal. Mede hierdoor gaven we de eerste set uit handen. De tweede set speelden we de andere kant op, zonder die gekke tribune. De oriëntatie was terug en er werd orde op zaken gesteld. Met 25-17 werd door veel servicedruk gewonnen. De derde set gingen we op dezelfde voet verder en kwamen we tot een voorsprong van maar liefst 10 punten. "Kat in het bakkie" zou je zeggen. Dynamo deed een aantal wissels die goed uit pakte en wij lieten ons gaspedaal lichtjes los, waardoor Dynamo steeds dichterbij kwam. En in twee rotaties had Dynamo ons weer bijgehaald en hadden we niet de overtuigingskracht om het tij te keren. Mentaal geeft dit een flinke knauw als je na een dusdanige voorsprong de set niet weet te winnen.

De vierde set begon redelijk gefrustreerd, maar we deden gewoon ons ding. "Boem boem Gianno" kwam het veld in om een rondje voorin mee te draaien en zijn bijnaam eer aan te doen. Daarmee konden we een gat slaan en werd er een 2-2 stand op het scorebord gezet. Iedere set was nu gewonnen aan de zijde zonder de gekleurde stoeltjes. Ik wil het niet de schuld geven van het wedstrijd verloop, maar het zal niet geheel toevallig zijn. Tenslotte moest de 5de set nog worden gespeeld en daar werd het gaatje snel geslagen en hebben we de wedstrijd netjes uitgespeeld.

 

Al met al, zeer zonde dat we onnodig een punt hebben laten liggen door een ruime voorsprong weg te geven in de derde set. Maar hebben we veerkracht getoond door de sets erna te winnen. Die veerkracht is dit seizoen een stuk meer aanwezig dan vorig seizoen en dat levert ons de nodige punten op. Vast houden en doorgaan! Zaterdag spelen we weer een thuiswedstrijd, deze keer om 20:30 uur in plaats van 19:30 uur! Een wedstrijd tegen Tilburg, de huidige nummer 10 van de ranglijst. Een team waar zeker van gewonnen dient te worden. Liefst met 3-0 of toch zeker met 3-1. Met minder

presteren we ondermaats. We zien jullie graag zaterdag in Swanla, waar de sfeer elke hal in Nederland overtreft.

Tags:

bottom of page