top of page

Zitvolleyballers ZVH winnen enerverend duel

Zevenhuizen, zaterdag speelden de zitvolleyballers van ZVH VC Allvo uit Almere. Werd de eerste ontmoeting in Almere nog een prooi voor Allvo, nu wisten de Zevenhuizenaren de winst wel in handen te nemen. Via de setstanden 23-25, 25-18, 25-19 en 32-30 werd een mooie 3-1 overwinning hun deel.

Het ZVH team trad aan met Tom Poortman als coach en die stelde de volgende basis in het veld: Jaap Mensink, Merijn Bruijne, Robert-Jelle Breunesse, Timo Mans, Thomas de Vries en gastspeler Julian Perdijk. Vanaf het begin zorgde de gasten ervoor dat ZVH het zwaar kreeg en al snel tegen een achterstand aankeek. Coach Tom Poortman nam bij 9-14 een time-out en dat had effect. Bij 10-14 werd Thomas de Vries gewisseld voor de held op sokken, Hugo de Winter die bleef staan tot 14-17. In deze fase van de wedstrijd wist ZVH langzaam maar zeker beter in hun spel komen. Met Jaap Mensink aanvallend in de eindfase kwam ZVH terug tot 23-23 maar een technische fout zorgde voor een punt voor Allvo, die met de volgende aanval de set met 23-25 binnen wist te halen. In de tweede set wist ZVH maar haar service Allvo onder druk te zetten en te scoren. Vooral Julian Perdijk en Jaap Mensink scoorde veelvuldig.

Er ontspon een spannende en gelijk opgaande strijd, waarbij ZVH zowel serverend als blokkerend punten wist te scoren. Merijn Bruijne wist met zijn blok het beslissende 25e punt te scoren en met 25-18 was de stand in sets weer gelijk.

De derde set gaf een op en neer gaand scoreverloop te zien. Waarbij Robert-Jelle Breunesse bij 15-15 zijn team de goede richting gaf en ZVH voor kwam. Met Timo Mans aan de opslag kon ZVH uitlopen naar 21-16. Allvo kon nog terug komen tot 22-19, maar ZVH bleef alert serveren en blokkeren wat tot een 25-19 setwinst kwam. Allvo wist in de vierde set beter uit de startblokken te komen en kon nu de druk op de Zevenhuizense spelers zetten. Er volgde een voorsprong voor Allvo, die de Almeerders konden tot setpoint 19-24. Bij deze stand wist Julian Perdijk de opslag terug te halen en kon ZVH langzaam maar zeker terug komen en bij 25-24 een match point te krijgen. Er volgde nu een spannende strijd, die na het bereiken van de stand 30-30 door een gewonnen side-out en een service beurt voor Merijn Bruijne opleverde. Hij wist deze met twee sterke opslagen te verzilveren naar 32-30 en kon ZVH zo vier punten bij schrijven.

Voor de zitvolleyballers staat zaterdag 17 november weer een thuiswedstrijd in Swanla op het programma, Dan komt Apollo Mill om 14.15 uur het opnemen tegen ZVH en de spelers hopen dan weer op een winstpartij.

bottom of page