top of page

Sterke winst voor dames Jumbo ZVH

Voorburg, De Zevenhuizense dames speelden zaterdag in Voorburg tegen GSC Haaglanden en wisten door hun grote vechtlust een mooie 3-1 overwinning te behalen, via de setstanden 25-19, 17-25, 20-25 en 20-25.

Gelegenheidscoach Max van Mullem kon niet beschikken over een libero en stelde de volgende basis op in het veld: Michelle van der Knaap-Bijl, Mariëlle Gerritsen, Vera Bruggeman, Marleen van Vliet, Chiara Broek, Sonja van Mil. De dames van Jumbo ZVH begonnen afwachtend aan de eerste set waardoor Haaglanden kon uitlopen. Bij 12-7 nam coach Max van Mullem een time-out, dit had niet direct effect, maar langzaam maar zeker kwam ZVH meer in de wedstrijd en kon punten verzamelen, Haaglanden bleef alert een wist deze eerste set met 25-19 te winnen. In de tweede set werd een omzetting in de opstelling gemaakt, Marleen van Vliet op de diagonaal en Karen Knip voor Vera Bruggeman op de passer-loper positie. Karen Knip wist met haar service gelijk een gat te slaan en noopte Haaglanden coach om bij 0-4 een time-out te nemen. Maar Jumbo ZVH wist toch een 1-5 voorsprong te nemen, deze werd steeds verder vergroot. Zevenhuizen wist met hun service Haaglanden goed onder druk te houden en zelf werd er sterk en agressief aangevallen. Vooral de midden aanval scoorde bijna honderd procent met Mariëlle Gerritsen en Michelle van der Knaap-Bijl. Halverwege deze set wist Haaglanden na 8-15 meer te scoren en moest coach Max van Mullem bij 11-15 een time-out nemen om de dames weer op de rails te krijgen. Dit lukte goed en Jumbo ZVH ging op de ingeslagen weg verder en Sonja van Mill wist met haar aanval goed te scoren. Jumbo ZVH nam met 17-25 deze set in beslag.

In de derde set hielden de beide teams elkaar tot 6-6 in evenwicht, maar met Marleen van Vliet aan de opslag wist ZVH een gat naar 6-9 te slaan. In het vervolg hierop wisten de beide ploegen regelmatig hun side-out te winnen, waarbij ZVH telkens meer punten wist te maken. Uiteindelijk wist ZVH door alert coachen en met de laatste service van Chiara Broek deze set met 20-25 af te sluiten. Ook in de vierde set wisten de aanvallers van Jumbo ZVH goed gebruik te maken van het Haaglanden blok, via de handen werd goed gescoord. Ook nu weer werd een grote voorsprong door Haaglanden verkleind, maar wist coach Max van Mullem door op tijd een time-out te nemen te voorkomen dat Haaglanden de overhand kreeg. Het laatste punt werd na de service door de Zevenhuizense blokkering tegen gehouden en zo met 20-25 werd deze set afgesloten en kon Jumbo ZVH vier punten mee naar huis nemen.

De Jumbo ZVH dames spelen donderdagavond om 19.30 uur in Utrecht tegen Studenten Switch en zullen daar zeker vol vertrouwen naartoe gaan. De nummer drie van de derde divisie zal een sterke tegenstander zijn, maar we hopen dat ZVH met een goed resultaat naar huis komt.

bottom of page