top of page

CAS CRM – ZVH geeft volle winst uit handen

Apeldoorn, de heren van CAS CRM-ZVH gingen zaterdag op bezoek bij het tweede team van Dynamo /Apeldoorn. De Zevenhuizense heren gingen vol vertrouwen de wedstrijd aan, maar gaande de wedstrijd liet ZVH de volle winst glippen en kon via een vijfsetter, via de setstanden 25-22, 17-25, 25-22, 19-25 en 10-15 met 3-2 winnen.

Trainer/coach Kristian van der Wel, begon met de volgende basis op: Timothy Scheffers, Benjamin Parkinson, Thomas van Rij, Ludrich Inocente, Chris van Mullem, Max Nieuwstad en libero Mika Prins. Dynamo begon vanaf het eerste fluitsignaal furieus en kon ZVH onder druk zetten.

Bij 4-9 achter had coach Kristian van der Wel zijn beide time-outs gebruikt. CAS CRM-ZVH wist dichterbij te komen mede door een service van Timothy Scheffers en kwam bij 19-19 langszij. Toch wist Dynamo overeind te blijven en deze set met 25-22 winnend af te sluiten. In de tweede set wist Max Nieuwstad met zijn service Dynamo onder druk te zetten en kreeg de Zevenhuizense blokkering meer grip op de Apeldoornse aanvallen. Na een time-out van Dynamo stokte het binnen halen van punten. CAS CRM bleef aan de goede kant van het scoren. Bij 11-12 moest coach Kristian van der Wel een time-out nemen om zijn team op het juiste spoor te zetten. Dit had effect en bij 16-20 kwam Tristan Keijzer aan de opslag voor Benjamin Parkinson. Tristan zorgde met zijn service voor zoveel druk dat ZVH bij 17-23 weer kon terug wisselen. Hierna kon CAS CRM deze set simpel met 17-25 afsluiten.

In de derde set gingen de Zevenhuizense spelers goed door met een sterke service beurt van Thomas van Rij en Max Nieuwstad de voorsprong naar 4-11 te laten oplopen.

Dynamo wist terug te komen en ZVH coach nam bij 7-14 een time-out dit had effect en er werd weer gescoord. Toch bleef Dynamo op jacht naar de aansluiting bij 13-17 bracht coach Kristian van der Wel een andere spelverdeler in het veld, Bram Wiltenburg nam het stokje over van Timothy Scheffers. In deze eindfase wist Dynamo een 21-22 achterstand op voor iedereen onverklaarbare wijze om te buigen in een 25-22 setwinst. CAS CRM coach bracht in de vierde set Jan Jaap van Schuylenburg in het veld voor Ludrich Inocente. Ook nu weer wisten de Zevenhuizense heren al snel op voorsprong te komen door een sterke service, waarbij ook het midden met Jan Jaap van Schuylenburg met zijn aanval sterk kon scoren. Bij 14-18 wisselde ZVH coach en bracht Gianno Beij in het veld voor Thomas van Rij en dit zorgde ervoor dat Dynamo minder grip op ZVH kreeg. Bij 18-23 kwam Thomas van Rij weer terug in het veld en CAS CRM kon deze set weer met 19-25 bijschrijven.

De vijfde set begon weer goed en door een sterke service werd een gat geslagen en bij 4-8 werd van kant gewisseld. Bij 5-9 kwam Gianno Beij weer in het veld en hij wist aanvallend goed te scoren en bracht daarmee CAS CRM naar 10-14. Bij deze stand kwam Thomas van Rij in het veld om het karwei af te maken en dat ook deed met 10-15 werd een 2-3 uitslag een feit. Door deze winst stijgt CAS CRM een plaats op de ranglijst en staan nu derde.

Voor CAS CRM ZVH staat aanstaande zaterdag 10 november weer een thuiswedstrijd op het programma. Dit keer zal in Swanla pas om 20.30 uur, de Zevenhuizense heren de strijd aangaan met Volley Tilburg

bottom of page