top of page

Blog #6: Lelijk winnen

Afgelopen zaterdag stond de competitie een week stil. Dit wil niet zeggen dat er niet gespeeld is, want het was beker weekend. De tweede ronde van de nationale beker stond op het programma. Dit wordt gespeeld in een traditionele driekamp. Wij mochten het opnemen tegen eerste divisionist EMD Tooling en onze concurrenten uit Rijswijk. Locatie: Reuver, ongeveer 200 km rijden.

De eerste wedstrijd werd gespeeld om 15:00 uur. Gezien onze voorbereiding op wedstrijden betekende dit dat we 11:15 uur moesten vertrekken vanuit Zevenhuizen. Op dit tijdstip zijn normaal alleen de coaches wakker vanwege de kinderen,dus de wekker is massaal gezet. Voor iedere wedstrijd zijn we minimaal een uur en drie kwartier van te voren aanwezig. Deze tijd gebruiken we om te wennen aan het klimaat, de hoogte, de koffie en aan het accent van de tegenstander. Ongeveer een uur en een kwartier van te voren verplaatsen we ons naar de kleedkamer om ons om te kleden. Daarna gaan we het veld op en spelen we een bepaalde vorm van serveren, pasen en inslaan om de spieren vast een signaal te geven dat er zo gepresteerd moet worden. In Reuver was dit ook hard nodig, omdat ze daar de thermostaat hadden afgesteld op de buitentemperatuur. Precies drie kwartier voor het eerste fluitsignaal gaan we weer terug de kleedkamer in voor de laatste tactische tips, de opstelling en een pep-talk. Daarna begint de reguliere warming-up en kan de wedstrijd beginnen. Tot zo ver een kijkje achter de schermen bij onze voorbereiding op een wedstrijd. Meer mag ik niet zeggen, omdat de concurrenten daar wellicht voordeel uit kunnen trekken.

 

De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen EMD Tooling. Thuisspelend en niks verliezen te hebben tegen hoger spelende teams, maakt EMD Tooling een gevaarlijke tegenstander en dat bleek ook wel. Waar bij ons een aantal spelers nog in de "uitslaap"-modus stonden, werd er zeer weinig druk vanaf de serve gebracht. Dit resulteerde in een goede passing bij de tegenstander en een veelvuldig scorend midden. Met pijn en moeite werden de eerste twee sets binnen gesleept. De derde set werd de passing volledig omver geserveerd en ging de set dan ook verloren. De 4de set hebben we orde op zaken gesteld en wonnen we de eerste wedstrijd met 3-1. Het bereiken van de volgende ronde hadden we dus volledig in eigen hand. Winnen is door, verliezen is afwachten wat er de wedstrijd na ons zou gaan gebeuren. Rijswijk speelde namelijk na ons nog tegen EMD Tooling.

Met Rijswijk hadden we nog een appetje te schillen en was een revanche de grote drijfveer. De wedstrijd werd met dik 3-0 gewonnen, gevoel van revanche was er allerminst. Rijswijk had besloten de beker totaal niet serieus te nemen en met een half team te komen, aangevuld met jonge spelers van eigen vereniging. Het stelde weinig voor en wij zullen moeten wachten op onze revanche. Leuk gevolg was wel dat na onze wedstrijd EMD Tooling tegen Rijswijk echt helemaal nergens over ging. Wij waren al door en de nummers 2 en 3 vielen af, dus ze hebben een leuke oefenwedstrijd kunnen spelen die Rijswijk ook nog is verloor. Geheel terecht.

 

Binnen nu en korte tijd zal er een loting plaats vinden wie de volgende tegenstander wordt. De teams van de eredivisie zullen instromen en dus kunnen er mooie uitdagingen uit de loting naar voren komen. Jullie krijgen ongetwijfeld te horen tegen wie we spelen. Met weinig bijzonder spel is de volgende ronde gehaald. Maar lelijk winnen is ook winnen, dit telt net zo hard mee. De beker is de kortste weg naar de Europa-Cup, dus de beker winnen is helemaal geen gek idee!Er is in ieder geval één iemand die ervaring heeft met het winnen van de beker binnen ons team. Dit kans ons alleen maar ten goede komen. Volgende week zal er in Apeldoorn weer voor de competitie ranglijst gespeeld worden tegen Dynamo 2. Tijd om aansluiting te houden met de nummer 1 in de competitie!

bottom of page