top of page

Slechts één punt voor dames Jumbo ZVH

Zevenhuizen, de Jumbo ZVH dames speelden zaterdag weer in eigen huis en namen het op tegen Vives uit IJsselstein. Na een goede start, verloor ZVH de scherpte en kon Vives de wedstrijd via de setstanden 25-22, 18-25, 20-25 en 17-25 met 3-1 winnen.

Trainer/coach René van Essen kom wederom niet met een complete selectie aantreden en moest improviseren. Libero Kim Walter moest nu ingezet worden als passer-loper. ZVH begon nu met Michelle van der Knaap-Bijl, Mariëlle Gerritsen, Vera Bruggeman, Marleen van Vliet, Chiara Broek, Sonja van Mil. Als reserve spelverdeelster zat junior Tara van Es op de bank, die niet in actie hoefde te komen. De Jumbo ZVH dames wisten na een sterke servicebeurt van Vives de teugels over te nemen en een voorsprong op te bouwen. Marleen van Vliet wist na 13-13 met haar service en de hechte blokkering van ZVH de stand naar 17-14 te brengen. Vives liet zien waarom zij in de top meedraaien en kon dichterbij komen. Jumbo ZVH bleef alert spelen en kon zowel aanvallend en blokkerend voorkomen dat de gasten de overhand namen. Bij 19-18 bracht coach René van Essen Kim Walter voor de pass binnen de lijnen voor Vera Bruggeman.

Hierdoor liep de Zevenhuizense aanval beter en kon Jumbo ZVH deze set met 25-22 winnend afsluiten. Ook in de tweede set wisten de Zevenhuizense dames met een sterke opslag de druk op Vives te zetten en een lichte voorsprong te nemen. Vives kwam terug en wist met hun hechte blokkering de Zevenhuizense aanvallen te keren. Bij 9-9 ging een speelster na een aanval door de knie en moest geblesseerd afgevoerd worden. De wedstrijd lag lange tijd stil en dit had voor Zevenhuizen een negatief effect. Vives putte daar hun kracht uit en kon vanaf deze stand met hun dichte blokkering en wat aanvalsfouten van ZVH uitlopen naar 10-16. Ook in deze set kwam Kim Walter voor haar pass weer binnen de lijnen om de service goed te verwerken. Met een sterke laatste service wist Vives de set met 18-25 binnen halen.

In de derde set wisten de gasten op dezelfde weg door te gaan en namen een voorsprong, bij 5-9 stuurde coach René van Essen, Kim Walter achter in het veld voor Mariëlle Gerritsen om de passing over te nemen. Dit had effect en ZVH kwam weer bij tot 11-12. Hierna ging het even gelijk op maar de scherpte ontbrak bij ZVH en Vives wist het gat groter te maken. De laatste service beurt van Michelle van der Knaap leverde wel punten op, maar niet voldoende. Deze set ging naar Vives met 20-25. De vierde set werd ook een gemakkelijke prooi voor de gasten. Jumbo ZVH kon niet meer het sterke spel van de eerste set ten toon spreiden om zo een vijfde set af te dwingen. Vives maakte deze set af met 17-25 kon zo de winst mee naar IJsselstein nemen en de koppositie innemen. De Zevenhuizense dames houden slechts één punt aan de wedstrijd over.

Voor de dames van Jumbo ZVH staat zaterdag 3 november de uitwedstrijd in Voorburg tegen GSC Haaglanden om 16.30 uur op het programma. Dit team staat op een vijfde plek en het zal voor de dames weer een zware opgave worden om daar punten te behalen.

bottom of page