top of page

CAS CRM – ZVH overtuigend naar volgende bekerronde

Reuver, in de tweede ronde van het Nationale Bekertoernooi, speelde CAS CRM / ZVH in Reuver tegen de plaatselijke eerste divisionist EMD-Tooling en Topdivisionistgenoot Inter Rijswijk. In de beide wedstrijden kon CAS CRM de winst binnenhalen. Tegen EMD-Tooling werd via de setstanden 20-25, 22-25, 25-20 en 22-25 een 3-1 overwinning behaald. In de volgende wedstrijd tegen Inter Rijswijk kon CAS CRM zich revancheren voor de in de competitie opgelopen nederlaag. Dit werd door de Zevenhuizenaren op overtuigende wijze gedaan en kon via de setstanden 25-19, 25-20 en 25-22 een mooie 3-0 overwinning boeken.

Trainer/coach Kristian van der Wel, maakte in deze bekerronde gebruik van zijn gehele selectie en stelde in de eerste wedstrijd de volgende basis op: Gianno Beij, Timothy Scheffers, Benjamin Parkinson, Thomas van Rij, Ludrich Inocente, Chris van Mullem en libero Mika Prins. In de beginfase van deze eerste set wisten de beide teams elkaar in evenwicht houden, en waren elkaar aan testen. Langzamerhand wist CAS CRM meer grip op de wedstrijd te krijgen en de thuisploeg onder druk te zetten. Coach Kristian van der Wel wisselde de spelverdeling bij 18-21 en kwam Bram Wiltenburg binnen de lijnen voor Timothy Scheffers om de wedstrijd uit te spelen. In de tweede set wist EMD sterk uit de startblokken te komen en een voorsprong te nemen. Na een time-out van ZVH werd de achterstand ingehaald. Bij 16-16 kwam Tristan Keijzer in het veld voor Benjamin Parkinson en kon met zijn service de weg wijzen naar een voorsprong, die naar een 22-25 set winst ging.

EMD wist in de derde set het de Zevenhuizense spelers goed onder druk te zetten en al snel naar een riante voorsprong komen, die door ZVH niet verkleind kon worden en met 25-20 ging deze set over in handen van de thuisploeg. CAS CRM wist zich goed te herstellen en wist met Tristan Keijzer aan de opslag gelijk voor te komen. ZVH gaf EMD geen kans om in hun spel te komen en sloot deze set winnend af met 22-25. Hiermee was al een goede stap gezet tot winst van deze tweede ronde.

In de tweede wedstrijd tegen het Rijswijkse Inter wilde ZVH zich revancheren en coach Kristian van der Wel bracht zijn sterkste opstelling in het veld met Timothy Scheffers, Benjamin Parkinson, Ludrich Inocente, Chris van Mullem, Thomas van Rij, Max Nieuwstad en libero Mika Prins. Thomas van Rij begon de set met serveren en wist direct aan te geven wat de intentie van ZVH was. Inter Rijswijk werd onder druk gezet en met de service van Ludrich Inocente wisten de Zevenhuizenaren het gat groter te maken tot 8-3. Inter Rijswijk wist beter in de wedstrijd te komen maar na de time-out bij 23-18 van coach Kristian van der Wel

werd de opmars gestopt en kon CAS CRM de set met 25-19 binnenhalen. Ook in de tweede set ging het lang gelijk op en na de time-out bij 10-9 kon de service van Timothy Scheffers een groter gat slaan naar 19-12. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en met 25-20 sloot ZVH deze set af. De derde set gaf een zelfde beeld te zien en alert spelend CAS CRM die Inter Rijswijk goed onder druk wist te houden en de set met 25-22 wist te winnen. Met deze overwinning werd de tweede bekerronde sterk afgesloten en is het nu afwachten wie de volgende tegenstander wordt.

Voor de Zevenhuizense heren staat zaterdag 3 november de uitwedstrijd in Apeldoorn tegen het tweede team van SV Dynamo om 16.30 uur op het programma.

bottom of page