top of page

Blog #5: Mini's en pubers

Na het verlies van afgelopen week tegen de nummer 1 van de ranglijst, kwam deze zaterdag de nummer 2 op bezoek. De mannen uit Hengelo van Webton zouden ons wel even verder op de ranglijst naar beneden duwen, was hun opvatting.

Na het uithuilen van het verlies, kon de trainingsweek beginnen. Het was een goed rommelig weekje dit keer. Een paar mensen die ziek waren, een gekneusde duim en een gekneusde kleine teen. Onze jongste telg Bram kreeg het voor elkaar om tegen de eettafel aan te lopen. Dit deed hij dusdanig hard dat hij gekneusd raakte. Het zal de speelsheid zijn van een puber denk ik, zijn vader achterna rennend rond de tafel. Maar ondanks al deze kleine tegenslagen, waren we er klaar voor. Klaar voor een zware strijd om de punten.

Nieuw deze week was de verandering rondom de mini van de week. Iedere week was er één gelukkige mini die mee mocht doen met de voorbereiding van de wedstrijd (warming-up) en vervolgens de eerste serve mocht spelen om de wedstrijd te openen. Vanaf deze week was er een "mini-team van de week" bestaande uit 4 of 5 mini’s. De mini’s krijgen allemaal een shirt en kunnen daar de handtekening van de spelers op laten zetten en kijken daarna samen met hun ouders de wedstrijd. Uit bronnen heb ik vernomen dat de mini’s dit super vonden, dat ze met hun helden op het veld staan en handtekeningen krijgen. En dat is stiekem toch wel heel leuk, dat je als speler van Heren 1 wordt gezien als een held. Nog net geen Ninja Turtle of Power Ranger, maar als plaatselijke sportheld. Voor mij meer dan genoeg! Super dat jullie er zijn en hopelijk volgen er nog vele, net iets jongere kinderen dan Bram met zijn gekneusde teentje.

 

Dan de wedstrijd, laat ik beginnen met een excuus aan de mini’s. Jullie hadden natuurlijk gehoopt op een lange 5-setter, zodat jullie extra, extra laat naar bed konden deze week. Dit konden we jullie helaas niet geven. De wedstrijd heeft maar een dik uur geduurd. We kunnen er lekker kort over zijn: bijna binnen het uur was Webton van de mat geveegd. Waar we ons gewapend hadden voor een zware wedstrijd, bleek niets minder waar. Het gas zat erop, het team speelde goed als collectief. Webton kon er weinig tegenover zetten en hadden geen schijn van kans. Een snelle 3-0 overwinning was een feit. Met deze overwinning hebben we de aansluiting weer kunnen maken naar de top in de topdivisie. We staan nu op een gedeelde 3de plek met de buren uit Capelle.

 

Volgende week staat de tweede bekerronde op het programma. Deze wordt beslist middels een driekamp. We zullen weer tegen Rijswijk spelen en tegen EMD-Tooling (1ste Divisie). Voor de verandering is de locatie weer ver weg gekozen. We spelen in Reuver, 200 km enkele reis. Als we er dan toch zijn gaan we maar winnen ook. Revancheren op Rijswijk en de 1ste Divisie laten zien dat ze daar horen! Zaterdag 10 november zijn we weer in Swanla te zien en zien we jullie graag weer!

bottom of page