top of page

Klinkende overwinning voor CAS CRM – ZVH in eigen huis

Zevenhuizen, CAS CRM / ZVH kreeg afgelopen zaterdag Webton Hengelo op bezoek. Dit team stond op een tweede plaats op de Topdivisie ranglijst. De Zevenhuizense heen waren vol vertrouwen aan de wedstrijd begonnen en lieten het publiek genieten van hun acties. Via de setstanden 25-14, 25-21 en 25-17 werd een mooie 3-0 overwinning geboekt.

Trainer/coach Kristian van der Wel, stelde de volgende basis op: Max Nieuwstad, Timothy Scheffers, Benjamin Parkinson, Thomas van Rij, Jan-Jaap van Schuylenburg, Chris van Mullem en libero Mika Prins. CAS CRM wist met Jan-Jaap van Schuylenburg aan de opslag de heren van Webton goed lastig te maken. Met ondersteuning van de sterke blokkering van Benjamin Parkinson en aanval van Chris van Mullem werd een 11-2 voorsprong opgebouwd. Webton kon met geen mogelijkheid onder de druk uit komen, wat zij ook probeerde. CAS CRM sloot deze set dan ook duidelijk af met 25-14 setwinst.

In de tweede set wist Webton in de beginfase meer tegenstand te bieden en kon aanvallend beter scoren en een voorsprong nemen van 4-7. CAS CRM wist sterke aanvallen van Max Nieuwstad nabij te komen en bij 12-13 keerde het tij en wist met sterke aanval van Thomas van Rij en een hecht blok van Timothy Scheffers de achterstand om te buigen naar 16-14 voorsprong. CAS CRM wist dit gat door sterk spel groter te laten worden en wist de set met 25-21 binnen te slepen.

Ook in de derde set denderde CAS CRM door en met een sterke service Webton onder druk te zetten en als er toch nog een aanval kwam deze met een hechte blokkering te stuiten. Thomas van Rij en Chris van Mullem kon ZVH naar 11-7 brengen. Bij deze stand was Webton coach na een scheidsrechterlijke beslissing opstandig, wat hem op een gele kaart kwam te staan. ZVH liet zich niet in de waar brengen en bleef volop scoren. Max Nieuwstad wist deze set af te sluiten met een aanval en de set met 25-17 winnend af te sluiten. Hiermee komt CAS CRM vaster in de top te staan.

Voor de heren van CAS CRM/ZVH staat zaterdag het bekertoernooi op de agenda. ZVH zal het dan in Reuver het gaan opnemen tegen twee teams het lokale EMD-Tooling om 15.00 uur en de tweede wedstrijd om 17.00 uur tegen mede Topdivisie team Inter Rijswijk. Deze drie teams strijden om de eerste plaats om naar de volgende ronde te komen.

bottom of page