top of page

Dames Jumbo ZVH op tijd bij de les

Zevenhuizen, de dames van Jumbo ZVH speelden zaterdag onder het oog van de shirt sponsor Jumbo Van Keppel tegen het derde team van VV Utrecht. In een onnodig spannende wedstrijd wisten de Zevenhuizense dames toch een 3-2 overwinning te behalen, via de setstanden 25-23, 14-25, 19-25, 25-23 en 15-8.

Trainer/coach René van Essen kon slechts met acht speelsters aan de wedstrijd beginnen en startte met Michelle van der Knaap-Bijl, Mariëlle Gerritsen, Vera Bruggeman, Marleen van Vliet, Chiara Broek, Sonja van Mil en libero Kim Walter. De Jumbo ZVH dames wisten vanaf het eerste fluitsignaal de gasten uit Utrecht onder druk te zetten. Mariëlle Gerritsen begon sterk en zorgde dat ZVH de coach van Utrecht bij 7-2 noopte tot een time-out. Utrecht kon niet in hun spel komen en met sterke van Marleen van Vliet en Sonja van Mil bleef Zevenhuizen aan de positieve kant van de score.

Toch wist Utrecht sterk aanvallend en blokkerend tot 24-23 terug komen. Na de time-out van coach René van Essen wist Mariëlle Gerritsen met haar aanval de set met 25-23 binnen halen. In de tweede set wist Utecht de rollen om te draaien en kon nu veel druk zetten op Zevenhuizen. De Zevenhuizense dames bleven achter de feiten aanlopen en kon niet in spel komen, mede door de grote foutenlast. Utrecht nam deze set dan ook met 14-25 in hun bezit. In de derde set leek het erop dat Jumbo ZVH de weg weer terug gevonden had en begon gelijk Utrecht onder druk te zetten. Vera Bruggeman wist aanvallend een paar keer goed door te komen en te scoren. Bij 10-5 kreeg zij even rust en zette coach René van Essen Karin Knip op haar positie tot 14-8. Daarna verliep het scoreverloop anders en kon Utrecht de achterstand van 17-13, ondanks de twee time-outs van ZVH, toch om te draaien.

Wat ZVH ook probeerde niets lukte en met 19-25 set winst voor Utrecht, keek ZVH tegen 2-1 achterstand aan en moest uit een ander vaatje gaan tappen om er een vijfsetter uit te slepen.

De belangrijke vierde set werd ontsierd door een meningsgeschil tussen de eerste en tweede scheidsrechter, waarbij de eerste onterecht een aanval van ZVH geen punt toekende ondanks dat de bal de grond had geraakt. ZVH kwam op achterstand maar was getergd door die beslissing en aan de hand van aanvoerder Michelle van der Knaap-Bijl door een sterk blok en aanval kwam Jumbo ZVH weer voor met 8-6. Deze werd langzaam maar zeker groter maar ook nu weer verslapte de concentratie aan ZVH-zijde en kon Utrecht weer tot 23-23 gelijk komen. Door een mislukte aanval van Utrecht kwam ZVH op setpoint en kon Mariëlle Gerritsen de Utrecht aanval blokkeren, met 25-23 werd een vijfde set afgedwongen. In deze vijfde set wist ZVH met Chiara Broek aan de opslag direct een gat te slaan en moest Utrecht vluchten in een time-out bij 5-1. Bij 8-2 in het voordeel van ZVH werd van kant gewisseld en bleven de Zevenhuizense dames scoren Bij 10-3 kwam Karen Knip voor Vera Bruggeman in het veld en wist me haar service te scoren. ZVH bleef voor en sloot deze set en wedstrijd af met 15-8.

Voor zaterdag 27 oktober aanstaande staat voor de dames van Jumbo ZVH weer een thuiswedstrijd op het programma. Om 16.15 uur komt het team van Vives uit IJsselstein het opnemen tegen ZVH

bottom of page