top of page

Smalle selectie breekt dames Jumbo ZVH op

Zevenhuizen, de dames van Jumbo ZVH speelden zaterdag voor het eerst thuis in Swanla tegen het Utrechtse team USV Protos. Het Zevenhuizense team startte goed maar kon het niet verhelpen dat de gasten toch met een 3-1 (25-23, 16-25, 18-25, 19-25) overwinning naar huis gingen.

Trainer/coach René van Essen kon door veel half geblesseerde speelsters niet een optimaal fitte basis binnen de lijnen brengen. In de basis debuteerde de jeugdige Finola Parkinson, die samen met Michelle van der Knaap-Bijl, Mariëlle Gerritsen, Vera Bruggeman, Marleen van Vliet, Chiara Broek en libero Kim Walter.

De Jumbo ZVH dames wist in de eerste set overtuigend te beginnen. Met veel servicedruk kon ZVH de gasten onder druk zetten en na een gelijk opgaande eindfase toch deze set met 25-23 naar zich toe trekken. In de volgende set wist Protos door een aantal sterke service series de leiding in deze set te pakken. Jumbo ZVH trachtte terug in de wedstrijd te komen, maar deed dit te geforceerd waardoor het gewenste effect uitbleef en de gasten deze set met 16-25 kon winnen.

In de derde set viel spelverdeelster Chiara Broek geblesseerd uit en nam Karen Knip haar taak over. Hierdoor moest ZVH zich weer aanpassen aan een andere spelaanpak, en speelden niet alleen tegen Protos maar ook tegen zichzelf om in het goede ritme te komen. Er werd te gretig gespeeld maar dit kon niet komen tot punten en met 18-25 ging deze set ook over in Utrechtse handen.

Ook de vierde set was een prooi voor Protos, coach René van Essen had geen wissel mogelijkheden en moest toezien dat ondanks het harde werken van zijn speelsters deze set toch met 19-25 in handen van Protos viel.

Voor volgende week staat weer een Utrechtse ploeg als tegenstander tegenover hun. Dan komt het derde team van VV Utrecht naar Zevenhuizen toe om het om 16.15 uur op te nemen tegen Jumbo ZVH. Dit team staat drie plekken boven ZVH en bied zeker kansen op punten, wanneer alles klopt.

bottom of page