top of page

Blog #3: Scoren

Eindelijk was het zover. De eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2018-2019. De eerste keer in Swanla. De eerste keer met de vertrouwde Mikasa-ballen. De eerste keer waar alle vrienden, familie, trouwe supporters en sponsoren weer komen kijken. De eerste keer dat we weer in het donker op mogen komen. De eerste keer dat we bij onze nieuwe sponsor mochten eten. Dit jaar eten we voor elke thuiswedstrijd met zijn allen bij restaurant de Viergang in de Dorpsstraat. Namens het team: Het was echt heerlijk en bedankt dat we welkom zijn in jullie restaurant. Aan alle lezers, ga er eens eten, is een aanrader!

 

Alle eerste keren zijn wat spannender dan tweede keren, dus ook bij de eerste thuiswedstrijd zit er wat extra spanning op. We willen natuurlijk laten zien dat we deze zomer niet stilgezeten hebben en stappen hebben gemaakt. De wedstrijd begon gelijk goed met een goede service druk van de mini van de week. De mini van de week mag de eerste opslag slaan van de wedstrijd en vanaf die serve stonden de mannen van HLB-van Daal al onder druk. De eerste set ging als een trein en zonder onnodige tussenstops gingen we naar 25-14.

Na een dergelijke setstand is het altijd spannend wat er gaat gebeuren. Sommige teams zijn al geknakt, andere teams zetten de schouders eronder onder het mom van "het kan niet nog slechter". Dit laatste gebeurde, HLB ging beter serveren en kreeg iets meer vat op ons spel. Eindstand 24-26, 1-1 in sets. Dit geheel aan onszelf te verwijten gelukkig, want dan heb je het spel nog volledig in eigen hand en kun je het spel verbeteren om ze wel pijn te doen. Maar daar was wel wat voor gevraagd, de positieve vibe moest weer terug.

De derde set was dit gelukkig het geval. Onder aanvoering van publiek, speakers en coaches kregen we een flinke boost. We begonnen gelijk met een voorsprong en dat speelt altijd een stuk lekkerder, je bouwt wat marge in. Een foutje is niet gelijk dodelijk. Dit resulteerde uiteindelijk in setwinst en stonden we 2-1 voor.

Dit seizoen hebben we de eerste twee wedstrijden al twee keer 2-1 voorgestaan en lieten we het na om het af te maken om de volle buit van 3 punten te pakken. Wellicht is het net dat beetje extra wat een thuiswedstrijd kan brengen, maar zowaar pakte we een “grote mannen” set. Het werd nog even spannend, maar we hebben gepusht tot het einde. De kop niet laten zakken toen we nog een serie serves om onze oren kregen.

 

We zijn blijven volleyballen, iets wat de eerste twee wedstrijden minder was. Dus we kunnen weer stellen een stapje gemaakt te hebben. Of we die ook echt gemaakt hebben, kunnen we volgende week testen. Volgende week gaan we op bezoek in Rijswijk. Rijswijk staat ongeslagen bovenaan en hebben nog maar één set verloren in de eerste drie wedstrijden. Alle kans voor ons om ons te meten met één van de absolute favorieten voor het kampioenschap. Het kampioenschap waar we graag in mee willen strijden voor de eerste prijs en daarvoor zullen we ook van zulke teams moeten winnen.

Na de wedstijd was er een aansluitend openingsfeest, en ik kan je vertellen: ook daar is goed gescoord! We zien jullie graag de volgende thuiswedstrijd weer. Deze is op zaterdag 20 oktober tegen Webton Hengelo, momenteel de nummer twee van de ranglijst. Wie weet wordt dit een wedstrijd voor de koppositie. Het wordt sowieso een flinke strijd, want thuis gaan wij niks verliezen dit seizoen. Eén ding is zeker, het gas moet er weer vol op deze twee weken!

bottom of page