top of page

Blog #2: Grote mannenpunten

Na een lange rit naar Kampen vorige week, stond er deze week een nog langere rit op het programma. De eerste van de twee uitwedstrijden in Groningen. Dit maal was Donitas de tegenstander. Donitas is vorig seizoen vrij gemakkelijk kampioen geworden in de eerste divisie en heeft daardoor promotie afgedwongen naar de topdivisie. Gepromoveerde teams zijn teams die niet onderschat mogen worden. Zeker niet met een oude bekende uit Zevenhuizen aan het roer. Vele van jullie zullen hem kennen: Arno van Solkema, oud speler van het eerste team.

Na de domper van vorige week, 2-0 voor en 2-3 verlies, was het team er klaar voor om deze week wel het karwei af te maken. Een grote stap die we als team willen maken ten opzichte van vorig seizoen, is het afmaken van de grote mannen punten. Dit zijn de punten boven de 20 en de derde sets als we 2-0 voorkomen. Gewoon boem erop en klaar, geen gezeik. Vorige week is gebleken dat we daar nog een stap in hebben te zetten.

 

Je raadt het al, we kwamen ook deze week 2-0 voor. De eerste twee sets winnen was al een mooie opsteker op zich, gezien de sfeer die er in de hal hing. Donitas is een studentenvereniging in Groningen. Studenten staan erom bekend dat ze een lekker potje bier drinken en luidruchtig zijn. Dat was hier niet anders. Voor de wedstrijd begon, werden de trommels klaargezet, buiten werden er al fietsen in het blauw geel (clubkleuren van Donitas) over gespoten door bier drinkende vrouwen en het bestuur liep in maatpakken rond om het veld op te bouwen voor wedstrijd. De eerste twee sets gingen zoals gezegd naar ons. Tijdens de eerste set moesten we op gang komen, maar werd uiteindelijk met een klein verschil gewonnen. Waarna we in de tweede set het gas erop hielden. Dit vooral onder aanvoering van onze nieuwe aanwinst Boem Boem Gianno, zoals hij vanaf nu heet. Met een ace of 8 trok hij persoonlijk de setwinst naar zich toe.

Bijna een kopie van vorige week. Eerste set spannend, tweede set makkelijk en dik winnen. Hopelijk hadden we er van geleerd. Helaas pindakaas, derde set ging weer verloren. Wel met minimaal verschil, maar toch verloren. Veel te veel service fouten en onze links- en rechtsachter verdedigde zeer matig op niet heel harde ballen van Donitas. We gaven het vertrouwen weer terug. Het kwam de sfeer wel weer ten goede, want het gezang en getrommel kwamen weer rustig op gang. Ondanks dat ze niet voor ons waren, is er niets leuker dan in zo’n ambiance spelen.

De vierde set dan, dit moest hem gaan worden, dit wordt de grote mannen set. Eenmaal begonnen aan de set, ging het gelijk op in het begin, maar Donitas had vleugels gekregen dankzij ons zwakke spel. Rally’s gingen verloren en Donitas pakte de 4de set en het kwam op een 2-2 stand.

De conclusie die we kunnen trekken is dat we nog geen grote mannen zijn en onze doelstelling nog niet gehaald hebben. Zonder gezeik een wedstrijd met 3-0 winnen kunnen we nog niet. Gelukkig herpakte we ons en hebben we hier wel de 5de set binnengesleept. 15 – 11 lijkt dik, was het niet. Tot de 10 is het gelijk opgegaan en daarna hebben we een aantal rally’s gewonnen. Dit gaf Donitas het tikje dat we nodig hadden.

 

Inmiddels zijn er 758 km van de 2860 km afgelegd. De coach heeft geluk dat hij altijd kan rekenen op zijn aanvoerder en gewoon mee kon naar Zevenhuizen, anders had hij nog steeds met een kapotte auto in Groningen gestaan. We hebben nog een grote stap te zetten naar het “man” worden, maar het eerste kleine stapje is gelukkig gezet. Herpakken en die wedstrijd alsnog binnen slepen!

Volgende week eindelijk de eerste thuis wedstrijd. We zullen aantreden tegen HLB Van Daal/DS. Een team dat zich in de zomer flink heeft versterkt met een aantal eredivisie spelers en zeker voor het kampioenschap gaat. We zullen weer vol aan de bak moeten om er een spannende pot van te maken en we hopen jullie allemaal op de tribune te zien, wellicht alsof we terug gaan naar de studententijd met veel gejuich en trommelgeroffel. Hopelijk tot zaterdag!

Tags:

bottom of page