top of page

Heren CAS CRM – ZVH doet zich zelf tekort bij Reflex

Kampen, zaterdag speelden de heren van CAS CRM/ZVH hun eerste competitie wedstrijd van het seizoen tegen Reflex in Kampen. Met een ongewijzigde selectie met de terug gekeerd Gianno Beij in de gelederen gingen de Zevenhuizense heren de strijd aan. Na een goed verlopen oefenperiode werd met veel vertrouwen de wedstrijd begonnen. De eerste twee sets werd gewonnen, maar Reflex wist sterk terug te komen en won de volgende drie sets. CAS CRM kon met slechts één punt huiswaarts, via de setstanden 25-27, 11-25, 25-15, 25-18 en 17-15 werd het 3-2 voor Reflex.

Trainer/coach Kristian van der Wel, met assistent coach Ronald Kooijman bracht de volgende opstelling in het veld: Max Nieuwstad, Timothy Scheffers, Benjamin Parkinson, Thomas van Rij, Jan-Jaap van Schuylenburg, Chris van Mullem en libero Mika Prins. Vanaf het begon ontspon een gelijk opgaande strijd, waarbij CAS CRM een goede blok verdediging liet zien en met een sterke service van Max Nieuwstad kwamen de Zevenhuizense heren voor en noopte de coach van Reflex tot een time-out. Hierna wist Reflex goed terug te komen en een lichte voorsprong te nemen. In de eindfase (24-24) bracht coach Kristian van der Wel een dubbele in. In deze fase wist CAS CRM uiteindelijk deze set met 25-27 winnend afsluiten.

In de tweede set nam CAS CRM direct het heft in handen en wist de verdediging van Reflex onder druk te zetten met de service. Vooral Jan-Jaap van Schuylenburg wist met zijn opslag het gat te slaan (1-5) en daarna nog een keer bij 10-23. Ook Benjamin Parkinson en Thomas van Rij lieten zich niet onbetuigd. De net ingewisselde Bram Wiltenburg mocht het karwei afmaken en de stand op 11-25 brengen en zo een 2-0 voorsprong in sets te creëren.

Reflex wist in de derde set het roer volledig om te gooien en kwam goed uit de startblokken, wist CAS CRM onder druk te zetten en de Zevenhuizense heren gingen slordiger spelen en maakten teveel eigen fouten. Coach Kristian van der Wel wisselde in deze set volop Tristan Keijzer en Ludrich Inocente kwamen binnen de lijnen, maar ook zij kon het verschil niet maken. Ondanks dat het verschil kleiner werd. Dit resulteerde in een 25-15 setwinst voor Reflex. Ook de vierde set werd een prooi voor de thuisclub. CAS CRM hield de stand tot 15-15 in evenwicht daarna wist Reflex een gaatje te slaan, die de ZVH niet kon dichten en moest deze met 25-18 inleveren.

In de beslissende vijfde set nam Reflex weer het initiatief en kwam voor. Bij 7-6 bracht coach Kristian van der Wel voor de spelverdeling Bram Wiltenburg in het veld voor Timothy Scheffers. Dit had niet direct het gewenste effect, maar je zag dat Reflex meer moeite kreeg met de Zevenhuizense aanvalsopbouw. Bij 11-8 kwam Ludrich Inocente binnen de lijnen voor Jan-Jaap van Schuylenburg. CAS CRM kroop langzaam dichterbij. Met Max Nieuwstad aan de service wist CAS CRM van 13-12 naar match point 13-14 te komen. Helaas van de aanhang van ZVH wist Reflex dit teniet te doen en kon doorstoten naar een 17-15 setwinst. Hiermee kon CAS CRM slechts één punt mee naar Zevenhuizen nemen en kunnen zich gaan opmaken voor de volgende uitwedstrijd in Groningen tegen Sportsbar Donitas

bottom of page