top of page

Onwennige start dames Jumbo ZVH

Delft, de dames van ZVH spelend met de naam van de teamsponsor, Jumbo op het shirt speelden op donderdagavond in Delft tegen het team van Kratos’08. Het Zevenhuizense team

kent een nieuwe samenstelling en een andere trainer. René van Essen zal het seizoen dit team onder zijn hoede nemen. Bij dit team is Tara van Zijl, Kim Walter en Finola Parkinson nieuw in de selectie. Jumbo ZVH speelde op deze doordeweekse avond wat onwennig en moest met 3-1 (25-12, 25-23, 18-25,26-24) hun meerdere in Kratos erkennen.

In deze eerste competitiewedstrijd stelde trainer/coach René van Essen de volgende basis op: Sonja van Mil, Michelle van der Knaap-Bijl, Mariëlle Gerritsen, Vera Bruggeman, Marleen van Vliet, Chiara Broek en libero Kim Walter. Vanaf het begin startte Kratos sterk en wist met een sterke service de verdediging van ZVH te ontregelen, waardoor de Zevenhuizense dames al snel tegen een grote achterstand aankeken. De genomen time-outs brachten niet het gewenste effect en Kratos sloot deze set met een duidelijke 25-12 setwinst af. In de tweede set wisten de Zevenhuizense dames zich te herstellen en met de service van Marleen van Vliet werd een voorsprong opgebouwd tot aan 3-10. Deze voorsprong werd langzaam door Kratos teniet gedaan. ZVH wist tot 20-21 aan de positieve zijde van de score te staan. Maar daarna nam Kratos de teugels weer in handen en wist met 25-23 deze set binnen te halen.

In de derde set hielden de beide teams elkaar tot 11-11 in evenwicht, daarna kon ZVH afstand nemen en een voorsprong opbouwen die vastgehouden werd. Door een sterke service wist ZVH de dames van Kratos onder druk te zetten en zodoende een 18-25 setwinst te behalen.

De vierde set begon voor Kratos sterk en zij namen al snel een 6-2 voorsprong. Maar ZVH kon met Marleen van Vliet aan de opslag terug komen tot 7-6. De beide team hielden elkaar nu in evenwicht en bij 10-9 wisselde coach René van Essen Sonja van Mil, voor de debuterende Finola Parkinson. ZVH wist in de eindfase Kratos onder druk te zetten en kwam zelfs voor (20-22). Na een spannende strijd wist ZVH zelfs setpoint (23-24) te krijgen, maar Kratos wist deze weg te werken en deze set met 26-24 winnend af te sluiten. Zodat ZVH toch nog één punt aan dit duel wist over te houden.

Voor de dames staat komend weekend geen wedstrijd op het programma, zij zullen 6 oktober weer spelen en dan in Nieuwegein tegen NVC

bottom of page