top of page

Het collectief CAS CRM wint laatste wedstrijd in vijf sets

Hoogeveen, zaterdag speelde CAS CRM/ZVH zijn laatste competitie wedstrijd van het seizoen tegen De Witte Olhaco in Hoogeveen. Met een kleine selectie wisten de Zevenhuizense heren na een moeizame strijd via de setstanden 25-27, 24-26, 25-17, 25-18

en 16-18 met 3-2 van de degradant te winnen.

Trainer/coach Kristian van der Wel, kon niet beschikken over de geblesseerde Chris van Mullem en kon met slecht negen man aan de wedstrijd beginnen. De volgende opstelling kwam binnen de lijnen: Max Nieuwstad, Timothy Scheffers, Benjamin Parkinson, Ludrich Inocente, Tristan Keijzer, Thomas van Rij en libero Mika Prins. De gastheren wilde in deze laatste wedstrijd in de Topdivisie voor eigen publiek vlammen en wisten het CAS CRM moeilijk te maken. CAS CRM wist in de beginfase uit te lopen naar een 14-18 voorsprong, maar na een time-out Olhaco weer in de race en kon bij 24-23 het eerste setpoint krijgen. Coach Kristian van der Wel had nog twee spelers op de bank, die inzetbaar waren en bij deze stand kwamen Jan Jaap van Schuylenburg en Bram Wiltenburg voor Timothy Scheffers en Max Nieuwstad in het veld. Dit was een gouden wissel, Bram Wiltenburg scoorde met zijn service een ace en Jan Jaap van Schuylenburg kon met zijn aanval de eindstand 25-27 op de borden zetten. Ook in de tweede set hielden de beide ploegen elkaar lang in evenwicht. Een lichte voorsprong voor Zevenhuizen werd ook nu weer in de eindfase teniet gedaan en coach Kristian van der Wel moest ook nu weer wisselen en dat liep ook nu goed af. Benjamin Parkinson kon in deze set de set met 24-26 binnen halen voor CAS CRM.

In de derde set tapte gastheer Olhaco uit een ander vaatje en kon met een strakkere service de verdediging van CAS CRM onder druk zetten. Passend hadden de Zevenhuizense heren het zwaar en daarom kon de sterke middenaanval van onder andere Ludrich Inocente niet goed in stelling gebracht worden. Met 25-17 kwam deze set in handen van Olhaco. In de vierde set ging Olhaco door op de ingeslagen weg en konden Zevenhuizense heren vanwege de matige pass niet in hun spel komen Wat coach Kristian van der Wel ook probeerde met zijn time-outs en wissels niets hielp en Olhaco zorgde er voor dat er een vijfde set kwam, door deze vierde set met 25-18 winnend af te sluiten.

In de beslissende vijfde set ging het er weer spannend aan toe en kreeg zelfs coach Kristian van der Wel een onbegrijpelijke rode kaart van de scheidsrechter bij de stand 13-13.

Toch wist CAS CRM door het sterke collectief de set uiteindelijk na sterke blokacties van Max Nieuwstad met 16-18 te winnen en zo de winst alsnog naar Zevenhuizen konden nemen.

Voor de heren is de competitie afgelopen en zullen zij na een week rust zich weer gaan opmaken voor het volgende seizoen in de Topdivisie. Dit doen ze dan zonder assistent trainer Brecht Rodenburg

bottom of page