top of page

Dames van Nesselande sluit seizoen winnend af.

Utrecht, voor de dames van Nesselande is het competitie seizoen afgelopen. Vrijdag de dertiende speelden zij in Utrecht tegen Majella en wisten na de eerste set verloren te hebben de volgende sets winnend af te sluiten en kwamen zo via de setstanden 25-21, 18-25, 19-25 en 21-25 met een 3-1 overwinning weer terug in Zevenhuizen.

In deze doordeweekse wedstrijd werd het coachen uitgevoerd door Martin Schaaphok en de geblesseerde Michelle van der Knaap-Bijl. Zij brachten de volgende opstelling in het veld: Alaska Zwaanswijk, Mariëlle Gerritsen, Vera Bruggeman, Margo de Wilde, Marleen van Vliet, Romy de Gier en libero Patricia van der Knaap-Kuijk. In de beginfase hielden de beide teams elkaar in evenwicht. Bij 12-9 nam Nesselande coach zijn eerste time-out, maar kon zijn team niet op het goede spoor krijgen. Nesselande wist in de eindfase wat dichterbij te komen en kwam in het ritme. Toch kon Majella deze eerste set met 25-21 winnen. In de tweede set begon Nesselande sterk met de opslag van Marleen van Vliet en nam met 1-5 afstand. Bij 10-14 bracht coach Martin Schaaphok Enine Legierse voor Marleen van Vliet binnen de lijnen. De beide teams wisten steeds vaker hun side-outs te winnen en bij 17-21 kwam voor Nesselande Kris Raaijmakers in het veld voor Vera Bruggeman. Met de service van Margo de Wilde bracht Nesselande de stand op 18-24 en na een sterke aanval werd de set met 18-25 binnen gehaald.

In de derde set bleef Kris Raaijmakers staan en kwam Marleen van Vliet weer binnen de lijnen. Majella wist in de beginfase de regie tot 12-7 te behouden. Met Romy de Gier aan de service wist Nesselande de achterstand langzaam maar zeker ombuigen naar een 12-13 voorsprong. Nesselande nam gelijk de leiding en kon deze set met 19-25 afsluiten. De vierde set gaf een zelfde beeld te zien. Bij 9-8 kwam Enine Legierse voor Marleen van Vliet en de beide teams gaven elkaar niets toe. Pas bij 18-18 wist Nesselande weer in het ritme te komen en liep gestaag uit en zorgde met 21-25 voor de 3-1 overwinning.

Hiermee was het competitie seizoen voor Nesselande klaar en staan nu op een derde plaats in deze derde divisie. De dames kunnen zich nu gaan opmaken voor het volgende seizoen.

bottom of page