top of page

CAS CRM kan het de kampioen niet lastig maken.

Zevenhuizen, zaterdag speelde CAS CRM/ZVH tegen de Kampioen van de Topdivisie Sliedrecht Sport. De Zevenhuizense heren begonnen vol goede moed aan de wedstrijd, maar moesten al snel inzien dat een overwinning heel lastig zou worden. Sliedrecht Sport wist via de setstanden 22-25, 16-25 en 25-27 de wedstrijd met 3-0 te beslissen.

Trainer/coach Kristian van der Wel, bracht de volgende basis in het veld: Max Nieuwstad, Timothy Scheffers, Benjamin Parkinson, Jan Jaap van Schuylenburg, Chris van Mullem, Thomas van Rij en libero Mika Prins. Sliedrecht Sport wist vanaf het begin het initiatief te nemen en nam een kleine voorsprong. Maar CAS CRM wist door sterke aanvallen van Thomas van Rij toch nog langszij te komen en zelfs met de aanval van Chris van Mullem een 16-15 voorsprong te nemen. Door slordig aanvalsspel en een sterke blokkering en middenaanval van Sliedrecht werd deze al snel teniet gedaan en konden de gasten een 22-25 setwinst boeken.

In de tweede set kwam CAS CRM met Timothy Scheffers aan de opslag en een sterk aanvallende Max Nieuwstad goed uit de startblokken en nam een 4-1 voorsprong. Dit konden de Zevenhuizenaren helaas tot de 10 volhouden, daarna nam Sliedrecht het heft in handen en liepen gestaag uit naar 10-17. Bij deze stand bracht coach Kristian van der Wel Ludrich Inocente en Tristan Keijzer binnen de lijnen voor Jan Jaap van Schuylenburg en /Chris van Mullem. Dit had geen effect en bij 10-19 nam Bram van Wiltenburg het spelverdelen van Timothy Scheffers over. De gewenste opleving kwam niet en de middenaanval van Sliedrecht Sport zorgde ervoor dat deze set met 16-25 binnen gesleept werd.

In de derde set bleef Ludrich Inocente staan en de beide team gaven elkaar niets toe. Bij 7-8 voerde coach Kristian van der Wel zij dubbele wissel door en kwamen Jan Jaap van Schuylenburg, Bram Wiltenburg voor Timothy Scheffers en Max Nieuwstad in het veld. CAS CRM kon Sliedrecht op afstand volgen en bij 11-15 werd deze wissel weer ongedaan gemaakt. De Zevenhuizense heren bleven achter de feiten aan lopen en bij 12-19 zette coach Van der Wel, debutant in de Topdivisie Vincent van der Kraats in voor Max Nieuwstad.

Dit gaf Zevenhuizen een extra boost, bij 14-20 wist Vincent met zijn service het de verdediging van Sliedrecht lastig te maken. Langzaam maar zeker wist CAS CRM punten te scoren en kwamen langszij. Bij 22-22 moest coach Paul van der Ven vluchten in een time-out. Hierna ontspon een spannende strijd. Zevenhuizen wist bij 25-24 een setpoint te krijgen, maar de ervaring van Sliedrecht liet deze niet verzilveren en kwamen gelijk. Uiteindelijk wist Sliedrecht Sport met een tweetal sterke blokkeringen deze set met 25-27 af te sluiten.

CAS CRM blijft nu op een achtste plaats staan en hebben zich goed weten te handhaven in de Topdivisie. Komende zaterdag spelen de Zevenhuizense heren in Hoogeveen om 18.30 uur tegen degradant De Witte Olhaco hun laatste competitie wedstrijd van het seizoen.

bottom of page