top of page

Slechts één punt voor paravolley Nesselande

Almere, Nesselande speelde zaterdag tegen de nummer vier van de eredivisie Allvo. In de wetenschap dat een 0-4 of 1-3 overwinning voldoende zou zijn voor plaatsing voor de final-four begon Nesselande enthousiast aan de wedstrijd. Het feit dat plaatsing op de laatste speeldag nog mogelijk was geeft de groei van de zitvolleyballers aan. Eerdere seizoenen bleek al vroeg dat het NK ver weg was. Allvo had ook haar zinnen daarop gezet en wist via de setstanden 25-14, 20-25, 25-20 en 25-18 met 3-1 winnen en zo zich te plaatsen. Het team uit Zevenhuizen startte met Jaap Mensink, Merijn Bruijne, Robert-Jelle Breunesse, Tom Poortman, Robert-Paul Buitendijk en Thomas de Vries. Coach Chiara Broek had Timo Mans nog als invaller achter de hand. Met goed scherp spel werd er een 3-6 voorsprong gepakt. Allvo heeft een stuk meer lengte aan het net dan Nesselande en ook een aantal zeer ervaren spelers in de selectie. Met Klaas van der Wielen aan service kwamen de gastheren uit Almere voor het eerst op voorsprong. Bij 11-9 nam coach Chiara een time-out om de spelers weer scherp te krijgen en Allvo niet te ver uit te laten lopen. Toch werd het verschil steeds groter. Ervaren international Saïd Mezlay scoorde wel 6 punten met zijn lastige service en bracht de stand via een tweede time-out op 20-12. Timo Mans kwam een rondje achterin passen voor Robert-Paul Buitendijk maar het verschil was al te groot. Met 25-14 ging de eerste set naar Allvo.

Aangezien een 1-3 overwinning ook voldoende was voor een plaats in de top 4 was er nog geen man overboord. Het systeem werd iets aangepast en Timo kwam binnen de lijnen ten koste van Thomas. Met verzorgd volleybal en geduld in de aanvallen begon Nesselande weer sterk, toch werd er geen gaatje geslagen. Saïd Mezlay deed dit wel voor Allvo dus bij 10-9 werd er gelijk ingegrepen aan de zijde van Zevenhuizen. Dit maal met succes want het spelbeeld werd omgedraaid en bij 16-18 werd de eerste time-out van Allvo aangevraagd door coach Bas Letter. Nesselande ging echter verder met waar het mee bezig was en voor elk punt van Allvo werden er twee gescoord. Merijn Bruijne vergrootte het gat met een sterke service. Via een tweede time-out bij 18-23 pakte Nesselande de set met 20-25.

In de derde set werden Thomas en Robert-Paul gewisseld in de basisopstelling. Aan Nesselande de taak om door te pakken. Helaas dacht Herman Vollema daar anders over. Met zijn service kwam een sterk blokkerend Allvo op een 6-3 voorsprong. Nesselande ging steeds slordiger spelen en kreeg dat bij 11-7 te horen tijdens de time-out. Het verschil werd niet kleiner en bij 15-11 kwam Robert-Paul op de plaats van Thomas om iets anders te proberen. Het verschil bleef echter tot 21-16 steeds ongeveer 5 punten. Met een sterke service van Jaap Mensink en vervolgens Merijn Bruijne bleven er nog 2 punten in Almeers voordeel over. Door slordigheden kon Allvo deze set toch met 25-20 pakken en plaatste zich zo voor het NK. De verslagenheid bij Nesselande was groot en dit was duidelijk te merken in het spel. De scherpte was er af en het aantal eigen fouten nam drastisch toe. Pas na een 10-2 stand begon Nesselande zelf puntjes te scoren maar de beleving was weg. Er werd veel gewisseld om iedereen nog even speeltijd te geven in deze laatste set van het seizoen. Bij 20-10 raakte Jaap Mensink notabene tijdens een time-out geblesseerd door een botsinkje met Timo Mans. Het bleek mee te vallen maar betekende wel het einde van het seizoen voor Jaap. Op 24-13 kwam Allvo op matchpoint. Toen besloot Nesselande om het seizoen toch nog even iets te rekken en opeens te gaan volleyballen. Allvo begon ook steeds meer fouten te maken. Met Robert-Jelle aan service werden er nog 5 punten gemaakt. Coach Bas Letter moest nog een time-out nemen om een 5e set te voorkomen. Op 24-18 scoorde Allvo het laatste punt van het seizoen en pakte de wedstrijd met 3-1. Voor Nesselande zit het seizoen er nu op en de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen kunnen worden getroffen. Er wordt gezocht naar een trainer/coach en ook enkele versterkingen zijn welkom. Allvo maakt zich evenals BVC Holyoke, V.a.s. F.D.S. Sneek en Apollo Mill op voor het Nederlands Kampioenschap op 28 april in Koog aan de Zaan. Voor de internationals betekent het einde van het seizoen dat er meer getraind gaat worden. Het WK in eigen land staat voor de deur. Van 15 tot 22 juli worden de wedstrijden gespeeld op verschillende locaties. Alle finals binnen Volley2018 zijn in het laatste weekend in Sportcampus Zuiderpark in Den Haag. Zij hopen u daar op de tribunes te zien en vooral te horen!

bottom of page