top of page

Dames van Nesselande kunnen voorsprong niet vasthouden

Zevenhuizen, de dames van Nesselande speelden afgelopen week ook op donderdagavond in de kleine zaal van Swanla. Met het publiek lekker dicht op het veld leek het erop dat dit een groot voordeel zou zijn. Maar de nummer drie NVC uit Nieuwegein wist de 2-0 om te buigen naar een 3-2 overwinning. Via de setstanden 25-20, 25-20, 23-25, 23-25 en 7-15 werd dit uitgevoerd.

In deze wedstrijd bracht trainer/coach William Klaver de volgende basis binnen de lijnen: Alaska Zwaanswijk, Mariëlle Gerritsen, Kris Raaijmakers, Michelle van der Knaap-Bijl, Enine Legierse, Romy de Gier en libero Patricia van der Knaap-Kuijk. De Zevenhuizense dames wisten vanaf het begin NVC onder druk te zetten met hun service. Dit wist Nesselande vol te houden, NVC kon slechts tot twee punten naderen, daarna zorgde de Zevenhuizense dames dat deze set met 25-20 binnen gehaald werd. In de tweede set kwam Vera Bruggeman binnen de lijnen voor Kris Raaijmakers. Nesselande wist ook nu weer het heft in handen te nemen en met veel servicedruk de aanvallen van NVC aan banden te leggen en kon ook deze set met 25-20 winnen. In de derde set ging het voor Nesselande weer voortvarend en had NVC veel moeite om bij te blijven Pas bij 23-22 kon NVC het tij keren en de set met 23-25 afsluiten.

In de vierde set bracht coach William Klaver Marleen van Vliet voor Enine Legierse binnen de lijnen. Ook nu weer leek het erop dat Nesselande naar setwinst speelde. Maar NVC wist ook nu weer op het eind de achterstand van 23-22 om te buigen naar een 23-25 setwinst. In de beslissende vijfde set startte NVC gelijk goed en kon met hun service de verdediging van Nesselande onder druk zetten. NVC liep snel uit een wist deze set met 7-15 winnend af te sluiten. Hiermee blijft NVC op een derde plek staan met evenveel punten als Nesselande, maar één wedstrijd minder gespeeld.

Voor de dames van Nesselande staat vrijdagavond 13 april de wedstrijd tegen Majella om 21.30 uur in Utrecht.

bottom of page