top of page

Goede week voor de dames van Nesselande

Zevenhuizen/Utrecht, de dames van Nesselande speelden afgelopen week twee competitiewedstrijden. Op donderdagavond werd in Swanla tegen het Utrechtse Switch gespeeld en deze werd met 4-0, via de setstanden 25-19, 25-17, 25-17 en 25-22 gewonnen waarmee vijf punten binnengehaald werden.

Zaterdag gingen de dames naar Utrecht toe om het op te nemen tegen Studentfiets- USW Protos en wisten deze wedstrijd via de setstanden 15-25, 20-25, 25-22, 25-18 en 13-15 met 3-2 winnend afsluiten. Hier mee kon Nesselande doorstoten naar een vierde plaats in de derde divisie.

In de eerste wedstrijd stelde trainer/coach William Klaver de volgende basis op: Marleen van Vliet, Mariëlle Gerritsen, Vera Bruggeman, Michelle van der Knaap-Bijl, Enine Legierse, Romy de Gier en libero Patricia van der Knaap-Kuijk. De Zevenhuizense dames wisten vanaf het begin Switch onder druk te zetten met hun service. Dit konden de Nesselande dames de gehele wedstrijd volhouden en daarmee alle vier de sets binnenhalen.

Zaterdag werden de Nesselande dames gecoacht door Martin Schaapkok en hij bracht de volgende opstelling binnen de lijnen: Alaska Zwaanswijk, Mariëlle Gerritsen, Kris Raaijmakers, Michelle van der Knaap-Bijl, Enine Legierse, Romy de Gier en libero Patricia van der Knaap-Kuijk. De Zevenhuizense dames begonnen vol vertrouwen aan de wedstrijd en waren vanaf het eerste punt scherp. Alle dames wisten goed te scoren en met hun service werd Protos flink onder druk gezet. De Utrechtse dames konden passend en aanvallend niet in hun spel komen en met 15-25 nam Nesselande deze set in beslag. Nesselande bleef ook in de tweede set deze weg vervolgen, met veel servicedruk en een sterke aanval werd Protos op afstand gehouden. Halverwege viel de energie bij Nesselande wat weg, maar door de grote foutenlast bij de gastdames konden de Zevenhuizense dames ook deze set gemakkelijk winnen met 20-25. Protos wist in de derde set meer in hun spel komen, doordat de scherpte bij Nesselande eraf was. Protos wist uit te lopen en bij 13-8 bracht coach Martin Schaapkok Marleen van Vliet binnen de ;lijnen voor Enine Legierse. Langzaam maar zeker wist Nesselande de achterstand te verkleinen, bij 23-22 nam Protos een time-out en daarmee werd de opmars gestopt en kon Protos deze set met 25-22 binnenhalen. In de vierde set begon Nesselande weer goed en wist een voorsprong op te bouwen. Bij 14-15 was het kantelpunt, Protos wist Nesselande regelmatig te verschalken door de aanvallen net achter het blok te plaatsen, waar Nesselande geen goed antwoord op had. Protos wist dit uit te bouwen en met 25-18 werd een vijfde set afgedwongen.

De beslissende vijfde set werd een spannende strijd, waarbij de beide teams een puntje voorkwamen en deze wederom teniet werd gedaan. Bij 13-13 wisselde coach Martin Schaapkok, Enine Legierse voor Kris Raaijmakers en Nesselande kon de service terughalen 13-14. Mariëlle Gerritsen wist met haar opslag de basis voor de 13-15 setwinst te leggen.

Door deze 3-2 overwinning weet Nesselande nu op een derde plek te staan.

Voor de dames staat donderdagavond 5 april weer een competitiewedstrijd in Swanla op het programma. Om 20.30 uur spelen de dames dan tegen NVC uit Nieuwegein, dit team staat net achter Nesselande op de vierde plaats.

bottom of page