top of page

Paravolley Nesselande op winst tegen Sneek

Zevenhuizen, Nesselande speelde zaterdag tegen de huidige nummer drie van de eredivisie, V.a.s.F.D.S. uit Sneek. De zitvolleyballers van Nesselande waren na de dubbele wedstrijd van vorige week goed ingespeeld en lieten dit ook zien. Via de setstanden 26-24, 25-8, 19-25 en 29-27 werd een mooie 3-1 overwinning een feit.

Nesselande met Chiara Broek als coach op de bank startte met de volgende opstelling Merijn Bruijne, Robert-Jelle Breunesse, Thomas de Vries, Jaap Mensink, Tom Poortman en Robert Paul Buitendijk. Nesselande begon goed, maar FDS wist onder de druk uit te komen en noopte coach Chiara Broek tot een time-out, werkte nog niet en bij 13-16 kwam Hugo de Winter binnen de lijnen voor Thomas de Vries. Dit had effect op termijn, mede door een sterke service van Robert-Jelle Breunesse werd de achterstand verkleind en daarna wist Nesselande op gelijke hoogte komen. Na een spannende eindstrijd wist Nesselande deze set met 26-24 binnen halen. In de tweede set waren de gasten uit Sneek duidelijk de weg kwijt en kon niet op tegenover de servicekracht van Nesselande die met een sterke opslag van Merijn Bruijne snel een 9-1 voorsprong pakte. Deze werd niet meer uit handen gegeven en met 25-8 werd deze tweede set binnen gehaald.

In de derde set was FDS weer bij de les en kon het Nesselande het duidelijk moeilijker maken met hun service. Nesselande kon niet goed onder druk uitkomen en moest toezien dat Sneek deze set met 19-25 binnen wisten te halen. Ook de vierde set leek een prooi voor FDS te worden. Nesselande coach Chiara Broek bracht bij 4-8 een wissel toe en dit had effect. Nesselande kwam langszij (9-9) en kon door sterk aanvallen van Hugo de Winter en de blokkering van Jaap Mensink verder uitlopen naar 15-13. FDS bleef overeind en de beide teams wisten in de eindfase van deze set elkaar weinig toe te geven. Na een aantal setpoints en/of matchpoints wist Nesselande deze set met 29-27 winnend af te sluiten.

Hiermee houdt Nesselande alles nog in eigen hand om de vierde plaats te veroveren op VC Allvo in Almere. Op zaterdag 7 april spelen de zitvolleyballers in Almere om 16.15 uur voor de vierde plaats in de eredivisie, Allvo staat met drie punten voor op Nesselande op de ranglijst. Nesselande kan met een 4-0 overwinning de vierde plaats overnemen.

bottom of page