top of page

Belangrijke winst CAS CRM op Reflex

Kampen, voor de Zevenhuizense heren van CAS CRM/ZVH was zaterdag weer een dag met een zware tegenstander, dit keer weer een nummer twee, AH van Mierlo/Reflex. CAS CRM ging na de overwinning op Cito vol vertrouwen de wedstrijd in. Dat bleek ook wel in het wedstrijdverloop. Via de setstanden 18-25, 9-25, 25-18 en 23-25 werd een prachtige 3-1 overwinning geboekt.

Trainer/coach Kristian van der Wel, samen met Ronald Kooijman bracht de volgende zes binnen de lijnen: Max Nieuwstad, Timothy Scheffers, Benjamin Parkinson, Jan-Jaap van Schuylenburg, Chris van Mullem, Thomas van Rij en libero Mika Prins. De beide teams hielden elkaar tot 13-13 in evenwicht, daarna kon CAS CRM uitlopen en Reflex kon met zijn time-out niet het tij keren en bij 18-22 kwam Max Nieuwstad aan service en kon zijn team leiden naar een 18-25 set winst. In de tweede set wisten de Zevenhuizenaren gelijk vanaf het begin Reflex onder druk te zetten waardoor de gastheren bij 3-9 en 5-13 naar de time-outs moesten grijpen.

Bij 8-20 wisselde coach Kristian van der Wel Jan-Jaap van Schuylenburg en nam Tristan Keijzer de service voor zijn rekening zorgde voor een setpoint (9-24). Deze werd zonder problemen direct verzilverd 9-25. In de derde set tapte Reflex uit een ander vaatje, wist nu wel het initiatief te behouden en zorgde dat Kristian van der Wel bij 10-7 een time-out moest nemen. De side-outs werd gewonnen, maar Reflex bleef alert. Bij 13-11 werd de Ludrich bekende dubbele wissel uitgevoerd, Ludrich Inocente en Bram Wiltenburg namen de taak over van Timothy Scheffers en Max Nieuwstad. Dit zorgde niet voor de ommekeer en Reflex kon deze set met 25-18 binnen halen.

In de vierde set hielden de beide teams elkaar goed in evenwicht en was het pas bij 22-22 dat CAS CRM het verschil kon maken. De passing van onder andere Mika Prins zorgde ervoor dat de Zevenhuizense middenaanval goed kon scoren. Door een sterke service en blokkering werd de eindstand met 23-25 bereikt. Hiermee voegde Zevenhuizen drie punt aan hun conto en komen nu op een achtste plaats van de ranglijst.

Aanstaande zaterdag 24 maart, spelen de heren van CAS CRM weer in Swanla, om 19.30 uur is de tegenstander HLB van Daal/DS een team die vier punten voor hen staat op de zesde plek.

Opstellingen:

CAS CRM/ZVH: Chris van Mullem, Timothy Scheffers (Bram Wiltenburg), Jan-Jaap van Schuylenburg (Tristan Keijzer), Max van Nieuwstad, Benjamin Parkinson, Thomas van Rij, Mika Prins (L)

bottom of page