top of page

Slechts één punt voor Paravolley Nesselande uit Mill

Mill, na vier weken rust mochten de zitvolleyballers van Nesselande eindelijk weer in actie komen. De paravolleyballers van Nesselande speelden zaterdag in Mill tegen Apollo Mill, de koploper van de eredivisie. Na een spannende eerste set die gewonnen werd, wist Allvo toch het heft in handen te nemen. Nesselande kon slechts één punt mee naar huis nemen na de via de setstanden 25-21, 20-25, 25-23 en 25-16 met 3-1 verloren wedstrijd.

Na de teleurstellende nederlaag tegen Allvo moest de knop weer om, om zicht te houden op de plek voor de final-four. Deze kans kreeg Nesselande tegen koploper Apollo in Mill. Eerder dit seizoen eindigde deze confrontaties in een 1-3 nederlaag en een mooie 3-2 overwinning.

Er werd begonnen met Merijn Bruijne, Robert-Paul Buitendijk, Timo Mans, Robert-Jelle Breunesse, Tom Poortman en Hugo de Winter. Jaap Mensink en Thomas de Vries begonnen op de bank.

Nesselande begon niet scherp aan de wedstrijd en maakte veel eigen fouten. Voor elk punt dat gemaakt werd maakten de gastheren er twee: 8-4. Met goede blokkeringen van Merijn Bruijne en Robert-Jelle Breunesse werd de achterstand knap teruggebracht tot één punt. Met goede serviceseries zette Apollo de Zevenhuizenaren flink onder druk en dat was vooral te danken aan Jurgen Smits en Boudewijn Kremers. Nesselande wist niet onder de druk uit te komen en plots stond het 20-14. Jaap Mensink kwam in het veld voor Timo Mans om even iets anders te proberen. Ook Thomas de Vries kwam binnen de lijnen. Hij loste Hugo de Winter af. Dit zorgde voor een nieuwe impuls en op de service van Robert-Paul Buitendijk wist Nesselande dit om te zetten in een inhaalrace tot 22-19. Apollo wist de set toch naar zicht toe te trekken en won uiteindelijk ‘maar’ met 25-21 de eerste set.

De tweede set werd de set van de fouten. Tot 8-8 ging het gelijk op, daarna zouden lange serviceseries het spelbeeld bepalen en hadden beide teams de servicepass niet op orde. Dit zorgde voor directe punten of voorspelbare aanvallen waardoor er veel geblokkeerd kon worden. Boudewijn Kremers en Geert van den Heuvel trokken de stand naar 16-10. Vervolgens was het de beurt aan Merijn Bruijne en Jaap Mensink die Nesselande op een 18-22 voorsprong zetten. Ondanks een time-out van Apollo-coach Peter Daverveld werd deze voorsprong niet meer weggegeven en werd de stand met 20-25 op 1-1 gebracht.

De derde set was vergelijkbaar met de tweede. Nesselande kwam niet onder de servicedruk uit en keek al snel tegen een 10-3 achterstand aan. Aan de kant van Nesselande schrok iedereen weer wakker en stond de blokkering weer goed. Met goede slimme aanvallen en onnodige fouten van Apollo werd de achterstand langzaam maar zeker kleiner: 19-18. Bij deze stand zou de wedstrijd lang stil liggen vanwege problemen met het invoeren van een dubbele wissel van Apollo. Toen de wedstrijd weer verder ging, ging ook Tom Poortman verder met waar hij mee bezig was: een lastige service afleveren. Het einde van de set werd nog spannend maar de lange aanvallers in de gele shirts waren toch effectiever tegen de relatief kleine spelers van Nesselande. De stand werd 2-1 in het voordeel van de gastheren met een setstand van 25-23.

De vierde set kwam Nesselande er helemaal niet meer aan te pas. Met veel eigen fouten en ondoordachte acties ging het heel snel. Via time-outs bij 13-8 en 18-10 werden bij een stand van 25-16 de felicitaties overgebracht aan Apollo. Vier punten blijven in het gastvrije Brabant, eentje gaat mee terug naar Swanla.

Tegelijkertijd werd in Sneek de wedstrijd V.a.s.F.D.S.-Allvo gespeeld. De uitgedunde selectie van de thuisploeg verloor daar van Allvo met 1-3 (19-25, 22-25, 15-18, 14-25). Hierdoor brengt de nummer 4 Allvo het verschil met Nesselande op 8 punten. Met nog vier wedstrijden te gaan lijkt dit onoverbrugbaar, het ticket voor de final-four verdwijnt uit het zicht.

Zaterdag 17 maart mag Allvo het proberen tegen Apollo. Nesselande neemt het maar liefst twee keer op tegen regerend landskampioen BVC Holyoke. De wedstrijden staan om 12.15 en 16.15 gepland in Dorpshuis Swanla in Zevenhuizen. Met nog een wedstrijd tegen het team uit Sneek tegoed, moet Nesselande proberen het verschil op de ranglijst terug te brengen tot maximaal 5 punten. Alleen dan kan in de laatste wedstrijd van het seizoen nog deelname aan het NK afgedwongen worden in de onderlinge wedstrijd tegen Allvo.

De zitvolleyballers hebben uw steun hierbij hard nodig. Graag zien zij u aanstaande zaterdag op de tribune!

bottom of page