top of page

Moeizame winst CAS CRM in vijf sets op Pelster/Cito

Zevenhuizen, CAS CRM/ZVH wist de strijd om de negende plek van de Topdivisie met moeite in vijf sets in hun voordeel te beslissen. Via de setstanden 25-23, 21-25, 21-25, 25-20 en 15-12 werd de 3-2 overwinning een feit.

Trainer/coach Kristian van der Wel was weer aanwezig en stelde de volgende basis op: Max Nieuwstad, Timothy Scheffers, Benjamin Parkinson, Ludrich Inocente, Chris van Mullem, Thomas van Rij en libero Mika Prins. CAS CRM startte goed aan de wedstrijd en kon na een gelijk opgaand begin maar door slimme en sterke aanvallen van onder andere Thomas van Rij en de blokkering van Benjamin Parkinson

wisten de gastheren uit lopen naar 19-15. Pelster coach bracht met een dubbele wissel verse krachten binnen de lijnen en dat had effect. Cito wist dichterbij te komen en zelfs bij 23-23 op gelijke hoogte te komen. Na een time-out van coach Kristian van der Wel was CAS CRM weer terug en kon Chris van Mullem de service terughalen en deze zelf verzilveren in een 25-23 setwinst. In de tweede set tapte Cito uit een ander vaatje en begon feller dan CAS CRM aan deze set. De Zevenhuizense konden tot 8-8 bij blijven daarna zorgde de diagonaal aanval van Cito ervoor dat er een gat geslagen werd. Ook werd de aanval van CAS CRM goed gekeerd door de blokkering van Cito. In de eindfase kon Zevenhuizen nog wat terug doen, maar Cito pakte deze set met 21-25 in.

Ook in de derde set miste CAS CRM scherpte en speelde mat, hierdoor kon Cito hun spel goed blijven spelen. De Zevenhuizense heren wisten een achterstand nog te verkleinen en bij 15-16 bracht coach Kristian van der Wel op het midden Jan Jaap van Schuylenburg voor Ludrich Inocente in dat had niet het gewenste effect en noopte de coach om bij 16-19 Bram Wiltenburg voor Timothy Scheffers binnen de lijnen. Zevenhuizen wist in de eindfase tot 21-22 te komen, waardoor de coach van Cito een time-out moest nemen om de opmars van Zevenhuizen te stoppen. Dit had het gewenste effect en Cito kon nu door een sterke aanval en een laatste blokkering de set met 21-25 binnen halen.

Coach Kristian van der Wel begon in de vierde set met een andere opstelling, waarbij Jan Jaap van Schuylenburg bleef staan. Door deze anders verandering stonden de spelers anders tegenover elkaar. Hier kon Cito niet goed op inspelen en kreeg CAS CRM de kans om beter in de wedstrijd te komen. Met de sterke pass van libero Mika Prins kon spelverdeler Timothy Scheffers zijn aanvallers goed in stelling brengen.

Langzaam maar zeker bouwde Zevenhuizen een voorsprong op die verder uit liep, waarbij Cito achter de feiten aan liep. Benjamin Parkinson wist met zijn blok en zijn laatste smash de set met 25-20 voor CAS CRM af te sluiten. Zevenhuizen bleef de ingeslagen weg goed vervolgen in de beslissende vijfde set en kon nu door feller en alerter te spelen de set met 15-12 winnend afsluiten.

Voor aanstaande zaterdag spelen de Zevenhuizense heren in Kampen tegen de nummer twee van de Topdivisie AH van Mierlo/Reflex en dat beloofd een zware wedstrijd te worden.

Opstellingen:

CAS CRM/ZVH: Chris van Mullem (20), Timothy Scheffers (1)(Bram Wiltenburg), Ludrich Inocente (5) (Jan-Jaap van Schuylenburg (3)), Max van Nieuwstad (13), Benjamin Parkinson (16), Thomas van Rij (16), Mika Prins (L)

Pelster/Cito: Thomas van Leersum (11), Bram van Slooten (1), Timo Vos (13), Thijs Pietersen (6), Gerben Dambrink (Emile van Haaren (2)), Thomas Dankers (6), Jurjen Hellinga (26), Maarten Janssen (L)