top of page

Maximale score voor de dames van Nesselan

Zevenhuizen, de Nesselande dames speelden voor de verandering op maandagavond een competitiewedstrijd in Swanla. Op deze avond kwam Leython 2 uit Leiderdorp, de nummer vier van de derde divisie op bezoek. Nesselande wist deze wedstrijd, waarbij de service een belangrijk ingrediënt was af te sluiten met de maximale score, via de setstanden 25-19, 26-24, 25-21 en 25-21 de 4-0 op de borden te krijgen. Daarmee de Zevenhuizense dames de vierde plaats van Leython over.

Trainer/coach William Klaver bracht de volgende basis binnen de lijnen: Marleen van Vliet, Mariëlle Gerritsen, Vera Bruggeman, Michelle van der Knaap-Bijl, Enine Legierse, Romy de Gier en libero Patricia van der Knaap-Kuijk. Nesselande begon voorzichtig aan de eerste set en dat gaf Leython de kans om een voorsprong op te bouwen. Coach William Klaver was daardoor genoopt om al snel bij 4-8 een time-out te nemen. Dit had effect en na de service terug gehaald te hebben door Vera Bruggeman, mocht zij beginnen aan haar opslagbeurt.

Dit deed ze met verve en wist daarmee haar team naar een 13-9 voorsprong te brengen. Deze voorsprong gaf Nesselande niet meer uit handen, mede door hun sterke service. Leython kon sporadisch punten scoren en deed dit ook via hun service. Enine Legierse wist in de eindfase de beslissende punten te scoren en met 25-19 kwam deze eerste set in handen van Nesselande.

In de tweede set wist Leython vanaf het begin Nesselande onder druk te zetten. Coach William Klaver bracht in de ze set Margo de Wilde voor Michelle van der Knaap-Bijl binnen de lijnen en later voor versterking van de blokkering Alaska Zwaanswijk voor Marleen van Vliet. Dit had effect, met de service van Romy de Gier werd de aansluiting verkregen en met de opslagbeurt van Alaska kon een 17-13 voorsprong genomen worden. Leython wist aan te haken en kon met een sterke service en blokkering naar een 21-22 stand komen. In deze eindfase was voor Nesselande Alaska Zwaanswijk een belangrijke schakel zij werd vaak ingewisseld voor de service en op het eind kon Vera Bruggeman deze set binnenhalen met 26-24.

De derde set gelijk als de voorgaande sets. Nesselande nam de leiding door een sterke service en een goede blokkering van onder andere Margo de Wilde.

Maar na 14-9 stokte de puntenmachine en kon Leython terugkomen tot 14-14. Nesselande wist zich weer te herpakken en kon het goede spel vervolgen en deze set met 25-21 winnend afsluiten. Ook in de vierde set bleef de opslag een belangrijk wapen om te scoren. Nesselande liep snel uit naar een 16-8 voorsprong maar liet de teugels vieren en Leython kon terugkomen. Halverwege de set bracht coach William Klaver Kris Raaijmakers binnen de lijnen voor Margo de Wilde, dat betaalde zich na de 19-19 stand uit. Door een sterke service kwam Nesselande op matchpunt 24-20, de eerste werd niet verzilverd de tweede wel en met 25-21 was de 4-0 overwinning met de daarbij behorende vijf punten een feit.

Deze wedstrijd waarbij er 19 keer uit de service werd gescoord en de blokkering 7 punten voor zijn rekening nam, was de beste van dit jaar. Door deze optimale overwinning komen de dames van Nesselande op een vierde plaats en nemen zij de plek van Leython 2 in.

Voor de dames van Nesselande staat zaterdag 17 maart weer een thuiswedstrijd in Swanla op het programma. Dan spelen zij vroeg om 14.15 uur tegen het team van Kratos’08 uit Delft

tussen de wedstrijden van het zitvolleybalteam van Nesselande, die op deze zaterdag zelfs twee wedstrijden spelen tegen BVC Holyoke uit Belferd. De aanvangstijden van die wedstrijden zijn 12.15 uur en 16.15 uur in Swanla

Opstellingen

Nesselande: Michelle van der Knaap-Bijl (Margo de Wilde (6)), Marleen van Vliet (7)(Alaska Zwaanswijk (19)), Mariëlle Gerritsen (12), Romy de Gier (5), Vera Bruggeman (11) (Kris Raaijmakers (2)), Enine Legierse (10), Patricia van der Knaap-Kuijk (L)

bottom of page