top of page

Paravolley Nesselande kan succes niet vervolgen

Almere, de paravolleyballers van Nesselande speelden zaterdag in Almere tegen Allvo en gingen na de 3-2 winst bij de koploper vorige week met veel vertrouwen daar naartoe. Na een spannende eerste set die gewonnen werd, wist Allvo toch het heft in handen te nemen. Nesselande kon slechts één punt mee naar huis nemen na de via de setstanden 26-28, 25-12, 25-19 en 25-23 met 3-1 verloren wedstrijd.

Nesselande met een minimale bezetting en gelegenheidscoach/speler Jaap Mensink, weer kon beschikken over Hugo de Winter, zette de volgende basis in het veld; Timo Mans, Merijn Bruijne, Tom Poortman, Robert Paul Buitendijk, Robert-Jelle Breunesse en Thomas de Vries.

Er werd begonnen met de opstelling, die vorige week bij koploper Apollo zo sterk startte en zo de basis legde voor de overwinning. De beide teams hielden elkaar in deze eerste set in evenwicht en Nesselande kon bij 15-19 een klein gaatje slaan. Dit kon meegenomen worden naar 20-23. Er waren vijf setpoints nodig om de set binnen te slepen tegen het lange en ervaren team van Allvo. De Almeerders misten wel de sterke aanvaller Richard Vollema die met een blessure aan het sleutelbeen een tijdje moet toekijken. Met 26-28 werd deze zwaarbevochten set binnengehaald. Het eerste punt was dus al binnen. Vol goede moed werd er aan set twee begonnen. Allvo begon weer scherp en dat was duidelijk te merken. Nesselande keek al snel tegen een 13-5 achterstand aan en Jaap Mensink werd in het veld gebracht voor Thomas de Vries. Dit had niet het gewenste effect en bij 19-8 werd de tweede time-out gebruikt. Er werd nog een kleine eindsprint gemaakt maar met 25-12 was deze set voor de gastheren.

Hugo de Winter startte in de derde set op de plaats van Thomas de Vries. Nesselande was van plan om weer de scherpte van de eerste set te pakken en de irritaties richting het arbitrale duo achterwege te laten. Vanaf het begin was de pass een probleem. Bij 5-1 kwam Jaap Mensink dan ook weer in het veld in voor Hugo de Winter om een stabielere pass te verzorgen. Dit had enigszins effect en Nesselande kwam terug tot 9-6. Op de services van internationals Robin van Damme en Said Mezlay liep Allvo ver uit naar 19-9. Na de time-out kwam Timo Mans aan service en wist Nesselande met spel de stand naar 20-16 te trekken. Het werd nog een beetje spannend maar Allvo wist de set te pakken met 25-19. De irritaties richting de inconsequente scheidsrechter liepen af en toe hoog o. Dit leidde dan ook tot een aantal waarschuwingen.

In de vierde set begon Nesselande weer scherper en nam een 7-9 voorsprong. Bij deze stand kreeg Tom Poortman een onterechte gele kaart toen hij vermeend “bewegingen maakte alsof hij het niet met de scheidsrechter eens was”. De set ging verder gelijk op en via 21-21 en 24-23 kwam het einde van de set rap dichterbij. Pas bij het derde matchpoint kon Allvo de wedstrijd met 25-23 winnend afsluiten.

De achterstand op de top vier is nu weer vijf punten. Niet onoverbrugbaar in de laatste vijf competitiewedstrijden maar de kans is wel veel kleiner geworden. Voor Nesselande is het nu zaak om de focus aan de eigen kant te leren houden. Alleen dan kan het goede spel van vorige week weer teruggepakt worden. De zitvolleyballers krijgen een maandje de tijd om dit te doen. Op 10 maart wordt de volgende wedstrijd gespeeld. Dan staat om 16.15 uur Apollo weer te wachten in sporthal de Looierij in Mill. Dezelfde plek waar vorige week de overwinning weggesleept werd.