top of page

CAS CRM wint na spannende strijd bij VoCASA

Nijmegen, zaterdag speelden de heren van CAS CRM/ZVH tegen het Nijmeegse VoCASA, de nummer twee van de Topdivisie. CAS CRM ging met vertrouwen naar Nijmegen toe, met de wetenschap dat VoCASA niet in goeden doel was. De Zevenhuizense heren wisten na een spannende strijd deze wedstrijd met 3-2 te winnen, via de setstanden 25-19, 27-29, 25-22, 21-25 en 7-15.

Trainer/coach Kristian van de Wel stelde de volgende basis op in het veld de lijnen: Max Nieuwstad, Timothy Scheffers, Benjamin Parkinson, Ludrich Innocente, Chris van Mullem, Thomas van Rij en libero Mika Prins. De gastheren speelden vanaf het beginsignaal sterk en sloegen een gat met CAS CRM, die vakkundig werd vast gehouden en wat coach Kristian van der Wel ook wisselde, deze set was met 25-19 en prooi voor VoCASA.

In de tweede set wist Nesselande door o.a. de service van Benjamin Parkinson en lichte voorsprong nemen. VoCASA wist toch weer bij te komen en nam weer het heft in handen. Bij 19-16 kwam Tristan Keijzer binnen de lijnen voor Chris van Mullem, dit zorgde dat het gat kleiner werd. Hierna wisselde coach Kristian van der Wel weer zijn bekende dubbele wissel Jan-Jaap van Schuylenburg en Bram Wiltenburg voor Timothy Scheffers en Max Nieuwstad. Hierna volgde weer een gelijk opgaande strijd. Bij 23-21 werd de dubbele wissel terug gedraaid en VoCASA kon op setpoint komen. Bij 24-22 werd Chris van Mullem weer terug in het veld gezet en de Zevenhuizenaren wisten het setpoint tegen teniet te doen en zelf op setpoint (24-25) komen. In deze eindfase bleef CAS CRM aan de goede kant van het scoren staan.

Pas het vierde setpoint kon Max Nieuwstad voor Zevenhuizen verzilveren en met 27-29 werd deze set afgesloten.

VoCASA wist in de derde set de strijd weer naar zich toe te halen, waarbij coach Van der Wel bij 19-14 zijn spelers in de time-out weer op de rit probeerde te krijgen en zij langzaam maar zeker dichterbij kwamen. Bij 24-22 hoopten de meegereisde supporters dat CAS CRM de zelfde stunt als in de tweede set konden uitvoeren. Maar nu liet VoCASA zich niet meer verrassen en sloot deze set met 25-22 winnend af. De vierde set werd ook weer een spannende strijd tot de zeventien punten hielden de teams elkaar in evenwicht, daarna met hun service de druk op VoCASA opvoeren. Thomas van Rij gaf aan hoe het gedaan moest worden. Bij 18-20 kwam Tristan Keijzer in het veld voor Ludrich Innocente aan de opslaglijn en Zevenhuizen wist uit te lopen naar 18-23. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en met 21-25 werd door CAS CRM een vijfde set afgedwongen.

De Zevenhuizense heren begonnen sterk aan de vijfde set en wisten VoCASA onder druk te zetten. De hoofdaanvaller van de thuisploeg kon niet langs het sterke blok van Ludrich Innocente komen en CAS CRM wisselde van kant met een ruime 3-8 voorsprong. Deze gaven de gasten niet meer uit handen en na een sterke aanval van Max Nieuwstad werd het beslissende punt binnengehaald (7-15). Hiermee blijft Zevenhuizen op een negende plek staan met uitzicht om een plek hoger te komen.

Voor CAS CRM treedt nu een rustperiode aan, zij komen pas op 3 maart weer in het veld en dan nemen zij het op tegen Volley Tilburg, een team dat net voor hen staat op de ranglijst.

bottom of page