top of page

Paravolley Nesselande wint vijfsetter van koploper

Mill, de zitvolleyballers van Nesselande speelden zaterdag in Mill tegen de koploper van de eredivisie, Apollo Mill en wisten de Brabanders in eigen huis te trakteren op een 2-3 nederlaag. Nesselande kon via de setstanden 23-25, 20-25, 25-13, 25-20 en 10-15 de 2-3 overwinning mee naar huis nemen.

Nesselande met gelegenheidscoach Chiara Broek, kon weer beschikken over Robert-Jelle Breunesse, maar zonder Hugo de Winter. De volgende basis werd in het veld gezet: Timo Mans, Merijn Bruijne, Tom Poortman, Robert Paul Buitendijk, Robert-Jelle Breunesse en Thomas de Vries. Nesselande wist in de eerste set snel een 1-6 voorsprong te nemen en noopte Apollo tot een time-out. Dit had effect en Apollo wist goed terug te komen en zelfs een 10-8 voorsprong nemen. Nesselande kon met Tom Poortman aan service terug komen en naar 10-14 uitlopen. De tweede time-out van Apollo had niet het gewenste effect en ondanks veel lengte aan het net kon Apollo niet verhinderen dat Nesselande deze set met 23-25 binnen haalden. De tweede set ging lang gelijk op totdat de spelverdelers van Nesselande het blok van Apollo steeds beter open konden spelen en zo de aanvallers Thomas de Vries, Robert-Jelle Breunesse en Robert-Paul Buitendijk de kans gaven om een gaatje te slaan. Dit deden ze dan ook buitengewoon goed en zo werd een gat geslagen: 10-17 voor de bezoekers. Met een goed spelende ervaren Martin Lijsen kwam Apollo nog wel iets terug maar met de sterke services van Timo Mans en Merijn Bruijne was Nesselande heer en meester in het veld en pakte met 20-25 ook de tweede set.

Na de lovende woorden van coach Chiara Broek werd wel weer scherpte geëist. Een 2-0 voorsprong is natuurlijk meer dan waar vooraf op gehoopt werd maar dit is het moment waarop de zitvolleyballers zichzelf konden belonen voor het harde werken. Apollo begon in een iets aangepaste opstelling mar miste overduidelijk de sterke aanvaller Roel Klein. De focus kon in de verdediging vol op de lange aanvaller Boudewijn Kremers en international Geert van den Heuvel liggen. Deze kwamen in de derde set wel beter in de wedstrijd. Via de time-outs bij 9-5 en 17-10 was Apollo hard op weg naar setwinst. Niet zozeer omdat de geelhemden beter gingen spelen maar de focus bij Nesselande verslapte. Afspraken werden niet nagekomen en veel persoonlijke fouten zorgden ervoor dat de rode loper uitgelegd werd voor Apollo. Bij 19-10 kwam de nog niet helemaal fitte Jaap Mensink in het veld voor Robert-Paul Buitendijk. Dit zorgde voor een kleine opleving maar met 25-13 pakte Apollo overduidelijk deze set. In de vierde set ging het tot 7-7 gelijk op. Daarna zorgde de service van Apollo voor een groot gat. Merijn Bruijne kon het gat verkleinen, maar nadat bij 13-10 coach Chiara Broek, Jaap Mensink weer in het veld bracht voor Thomas de Vries voor meer aanvalsvariatie. Eigenhandig zorgde Jaap ervoor dat de stand weer gelijkgetrokken werd tot 15-15. Jurgen Smits van Apollo wist de zwakke plekken in de verdediging van Nesselande pijnlijk bloot te leggen, 22-15. Nesselande kwam nog wel iets terug en pakte zo in ieder geval weer een gevoel om de vijfde set in te gaan. Met 25-20 pakte Apollo de setwinst.

In de beslissende vijfde set nam Jaap Mensink de plek in van Thomas de Vries. Nesselande liet weer het scherpe spel zien van de eerste set en na een gelijk opgaande beginfase werd vanaf 5-5 een gat geslagen op de service van Robert-Jelle Breunesse tot 5-9. Ondanks een time-out kon deze voorsprong behouden blijven tot 8-12. Drie punten verwijderd van een grote stunt door de koploper in eigen huis te verslaan. Deze kans werd dan ook met beide handen gegrepen en na een 10-15 setwinst was het feest aan de kant van Zevenhuizen. Mill droop teleurgesteld af en heeft een week de tijd om weer op te krabbelen voordat v.a.s F.D.S. uit Sneek op bezoek komt.

Nesselande moet dit goede spel vasthouden en proberen iets constanter te worden, Aanstaande zaterdag wordt om 16.15 uur in Almere geprobeerd de twee punten verschil met Allvo op de ranglijst te overbruggen in een onderling duel.

Voor de zitvolleyballers van Nesselande begint nu een periode van rust, de volgende wedstrijd wordt op zaterdag 13 januari J en wel om 16.15 uur in Swanla tegen BVC Holyoke de ploeg die regerend kampioen is en nu moet strijden om dit weer te worden.

bottom of page