top of page

Dames Nesselande winnen vijfsetter

Leiderdorp, de Zevenhuizense dames speelden vrijdagavond in Leiderdorp tegen de nummer drie van de derde divisie, Leython 2. Nesselande wist wat zij moesten doen om enige aansluiting met de top te krijgen en dit wisten zij via een 3-2 overwinning, met de setstanden

25-20, 25-22, 23-25, 18-25 en 5-15

Trainer/coach William Klaver kon in deze wedstrijd beschikken over een extra spelverdeelster, Demi van Es van het tweede team. De volgende basis werd het veld ingestuurd: Demi van Es, Marleen van Vliet, Mariëlle Gerritsen, Vera Bruggeman, Michelle van der Knaap-Bijl, Enine Legierse en libero Patricia van der Knaap-Kuijk. De dames van Nesselande moesten even wennen aan deze opstelling, maar wisten het passend goed te doen. Ook kon Nesselande de gastdames met hun service onder druk zetten, vooral Marleen van Vliet wist daarmee goed te scoren. Halverwege wist Leython met hun sterke blokkering naar een 21-20 voorsprong te komen. Bij deze stand bracht coach William Klaver Alaska Zwaanswijk binnen de lijnen voor Enine Legierse om de aanvalskracht van Nesselande te versterken. Maar het blok van Leython verhinderde dit en Leython wist met 25-20 deze set binnen te halen. In de tweede set wist Leython Nesselande onder druk te zetten en liep al snel uit naar een riante voorsprong. Bij 12-5 nam Romy de Gier het spelverdelen over van Demi van Es, hier door kwamen ook de vaste aanvalspatronen binnen het team van Nesselande terug. Langzaam maar zeker wisten de Zevenhuizense dames de achterstand te verkleinen. Vooral de 3 meter aanval van Vera Bruggeman had effect. Bij 22-19 kwam Alaska Zwaanswijk weer in het veld, nu voor Vera Bruggeman. Nesselande kwam bij 22-22 op gelijke hoogte, maar na een time-out van Leython coach Dirk Jan Kwestro kon deze zijn team extra spirit geven om deze set met 25-22 te winnen.

In de derde set bleef Romy staan en nu werd het blok van Leython ten gunste van Nesselande gebruikt. Enine Legierse wist vaak haar aanval via het Leython blok uit te slaan, zodat de punten bij Nesselande kwamen en een lichte voorsprong werd genomen. Leython terug en kwamen weer bij 13-13 langszij. Coach William Klaver wisselde in deze fase nog een aantal maal en dat het duidelijk effect. Aanvallend werd goed gescoord en nu kon Nesselande deze set met 23-25 winnen. In de belangrijke vierde set bleef Nesselande de ingeslagen weg vervolgen en door een goede pass, kon ook de midden aanval vaker ingezet worden. Ook door de servicedruk van Nesselande wisten de gastdames niet in hun spel komen en met 18-25 zorgde Nesselande ervoor dat er een vijfde set kwam. Leython startte goed aan deze set, maar Nesselande wist met de service van Marleen van Vliet Leython onder druk te zetten en Nesselande kwam in een flow, die zorgde dat Nesselande ruim voor kwam. In de eindfase kwam Alaska Zwaanswijk voor Enine Legierse erin en haar aanvallen zorgde voor de nodige punten. Leython gaf zich gewonnen en met 5-15 werd deze set binnen gehaald en kon Nesselande twee punten mee naar huis nemen.

Voor de dames van Nesselande staat zaterdag in eigen huis de wedstrijd tegen de nummer twee van de derde divisie, Irene op het programma. Aanvang 16.15 uur in Swanla

bottom of page