top of page

CAS CRM laat DIO-Bedum ontsnappen

Zevenhuizen, zaterdag speelden de heren van CAS CRM/ZVH in eigen huis tegen het Groningse Kenders Bouw-DIO/Bedum de nummer vier van de Topdivisie. CAS CRM gesterkt door de winst van vorige week ging met vertrouwen de wedstrijd in. De eerste twee sets werden met winst afgesloten, maar de gasten wisten onder de druk uit te komen en de wedstrijd alsnog met 3-2 winnend afsluiten, via de setstanden 25-22, 25-11, 23-25, 13-25 en 13-15.

Trainer/coach Kristian van de Wel stelde de volgende basis op in het veld de lijnen: Max Nieuwstad, Timothy Scheffers, Benjamin Parkinson, Jan-Jaap van Schuylenburg, Chris van Mullem, Thomas van Rij en libero Mika Prins. CAS CRM liep in de beginfase van de eerste set achter DIO aan, die op een regelmatige wijze op voorsprong kwam. Coach Kristian van der Wel, raakte niet in paniek en gaf zijn team de tijd om in te lopen. Bij 13-16 kwam de kentering met de sterke inzet van Thomas van Rij en middenman Benjamin Parkinson zowel aanvallend als blokkerend werden punten gescoord. Waarbij de service van Chris van Mullem ook wist te scoren.

De stand werd omgebogen naar 19-17, vanuit deze bleef Zevenhuizen zijn eigen spel spelen. DIO kon niet terug komen, bij 24-22 nam coach Kristian van der Wel nog een time-out voor een extra stimulans. Dit resulteerde in een 25-22 setwinst. In de tweede set gingen de heren van CAS CRM goed door en zorgde met hun service dat DIO onder druk kwam te staan. Nesselande bouwde een voorsprong op, die zij niet meer uit handen gaven. Wat DIO coach ook probeerde, CAS CRM bleef onverstoorbaar en wist alle aanvallen en services van de grond te houden. Met een duidelijke 25-11 setwinst werd deze set afgesloten.

In de derde set ontspon zich een spannende strijd en DIO kon meer in hun spel komen. De diagonaal aanvallen werden steeds efficiënter en Zevenhuizen kreeg daar meer moeite mee

om deze te verwerken. Bij 22-20 had Zevenhuizen nog uitzicht op winst, maar na een wissel bij DIO werd de stand naar 22-23 gebracht en waren de gastheren niet bij machte om dit te keren en moest toezien dat deze set met 23-25 in DIO handen overging. De Groningers gingen in de vierde set door met hun sterke spel en namen al snel een voorsprong.

Bij 3-7 nam coach Kristian van der Wel een time-out, maar dat had geen effect. In de eindfase werd Bram Wiltenburg voor Timothy Scheffers en Tristan Keijzer voor Chris van Mullem binnen de lijnen gebracht. Dit kon de strijd niet kantelen en DIO wist een vijfde set af te dwingen door deze set met 13-25 te winnen. In de beslissende vijfde set kwam Ludrich Inocente in het veld voor Jan-Jaap van Schuylenburg. De beide teams hielden elkaar goed in evenwicht en bij 6-8 werd er van kant gewisseld. Bij 8-9 werd de bekende dubbele wissel uitgevoerd en kwamen Bram Wiltenburg en Jan-Jaap van Schuylenburg binnen de lijnen. CAS CRM wist weer op gelijke hoogte komen bij 13-14 werd er weer teruggewisseld maar een sterke aanval van de nummer tien, Michael ter Veer, van DIO zorgde voor een 13-15 winst en de wedstrijd winst.

Voor komende zaterdag spelen de heren van CAS CRM in Nijmegen tegen de nummer twee van de Topdivisie, VoCASA. Aanvang 19.30 uur.

Opstellingen:

CAS CRM/ZVH: Chris van Mullem (17), Timothy Scheffers (1)(Bram Wiltenburg), Jan-Jaap van Schuylenburg (7)(Ludrich Inocente (1)), Max van Nieuwstad (8), Benjamin Parkinson (17), Thomas van Rij (13), Mika Prins (L)

Kenders Bouw-DIO/Bedum: Jochem van Veen (10), Erik Rekker (3)(Bert Bouwers (4)), Thijs Homan (3), Lennart Harmsen (9), Nico Hoekstra (9), Michael ter Veer (21), Niels Kuypens (L)

bottom of page