top of page

Slechts één set voor de dames van Nesselande bij koploper

Den Haag, de Zevenhuizense dames speelden zaterdag in Den Haag bij de koploper van de derde divisie Kalinko. Nesselande kon in deze wedstrijd maar één set binnen halen en daarmee

een punt mee naar huis nemen, Kalinko wint met 3-1 via de setstanden 25-22, 22-25, 25-18 en 25-12.

Trainer/coach William Klaver kon in deze wedstrijd niet beschikken over extra invalskrachten en moest Romy het spelverdelen alleen verzorgen. Naast Romy de Gier stonden ook de volgende speelsters in het veld als basis: Marleen van Vliet, Mariëlle Gerritsen, Alaska Zwaanswijk, Vera Bruggeman, Michelle van der Knaap-Bijl en libero Patricia van der Knaap-Kuijk. Nesselande kon in het begin van de eerste set de gastdames goed partij geven en nam een kleine voorsprong. Vooral in deze periode waren Vera Bruggeman en Alaska Zwaanswijk aanvallend op dreef en wisten veelvuldig te scoren. Kalinko wist weer bij te komen en een twee punten voorsprong op te bouwen. Nesselande bleef volgen maar had niet de kracht om de teugels over te nemen en Kalinko won deze set met 25-22. In de tweede set ging Kalinko goed door en Nesselande kwam al snel op achterstand. Bij 8-3 bracht coach William Klaver Enine Legierse binnen de lijnen voor Alaska Zwaanswijk. Langzaam maar zeker kwam er meer uit het spel van Nesselande. Halverwege kwam Margo de Wilde in het veld voor Michelle van der Knaap-Bijl. De dames uit Zevenhuizen wisten weer het ritme op te pakken en konden met hun service het Kalinko moeilijk maken. Pas bij 20-20 was de stand gelijk getrokken en kon Nesselande verder doorstoten. Uiteindelijk won Nesselande deze set met 22-25.

Nesselande zette het goede spel door in de derde set en er ontspon een gelijk opgaande strijd. Kalinko wist halverwege een beslissend gat te slaan en wat coach William Klaver ook deed met zijn wissels Kalinko bleef de boventoon voeren en maakte deze set met 25-19 in hun voordeel af. In de vierde set leek het verloop als in de tweede set, echter nu kon Nesselande het eindspel hetzelfde uitvoeren en moest toezien dat de gastdames ook deze set winnend wisten af te sluiten, dit keer met 25-12. Nesselande kon dus slechts één punt mee naar huis nemen.

Voor de dames van Nesselande staat vrijdag 2 februari om 19.30 uur in Leiderdorp de wedstrijd tegen de nummer drie van de derde divisie, Leython 2 op het programma.

Opstelling:

Nesselande: Mariëlle Gerritsen (11), Vera Bruggeman (13), Michelle van der Knaap-Bijl (3)(Margo de Wilde (4)), Romy de Gier (4), Alaska Zwaanswijk (7)(Enine Legierse (4)), Marleen van Vliet (8), Patricia van der Knaap-Kuijk (L)

bottom of page