top of page

CAS CRM boekt cruciale winst op Compaen

Zevenhuizen, het team van CAS CRM/ZVH speelde zaterdag in eigen huis tegen de hekkensluiter van de Topdivisie Compaen uit Oostzaan. Om zicht te houden op de middenmoot moest er gewonnen worden. De Zevenhuizense heren wisten na een enorme krachttoer dit via de setstanden 25-18, 21-25, 25-17 en 26-24 met een 3-1 winst te bewerkstelligen.

Trainer/coach Kristian van de Wel bracht de volgende basis binnen de lijnen: Max Nieuwstad, Timothy Scheffers, Benjamin Parkinson, Ludrich Innocente, Chris van Mullem, Thomas van Rij en libero Mika Prins. In de eerste set kon CAS CRM de heren van Compaen direct onder druk zetten en wist hun coach al snel (7-2) een time-out te laten nemen. Dit had niet gelijk resultaat en pas bij 11-4 konden de heren uit Oostzaan met een sterke blokkeersessie naar 11-7 komen. Bij deze stand nam coach Kristian van der Wel zijn eerste time-out om zijn ploeg weer bij de les te krijgen. Dit lukte goed en aanvoerder Chris van Mullem wist met zijn sterke aanval zijn ploeg verder uit te laten lopen en zo een 25-18 setwinst te behalen.

In de tweede set waren de rollen omgedraaid, Compaen wist met hun service nu Zevenhuizen onder druk te zetten. Nesselande bleef achter de feiten aan lopen en kon niet in hun spel komen. Tevens was de service van CAS CRM te gemakkelijk om te verwerken en Compaen kon daardoor zijn diagonaal speler goed in stelling brengen en deze wist veelvuldig te scoren. Compaen sluit daarom deze set met 21-25 winnend af en bracht de stand op gelijke hoogte.

Voor de Zevenhuizense spelers zaak om een tandje hoger te gaan spelen en de gasten weer onder druk te zetten. Na een gelijk opgaande strijd in de begin fase wist CAS CRM mede door sterk spel van de midden aanvallers Ludrich Innocente en Benjamin Parkinson uit te lopen naar een 15-10 voorsprong. De coach van Compaen gebruikte al zijn wissel mogelijkheden, maar dit mocht niet baten en kon het wedstrijdverloop niet kantelen. CAS CRM bleef bij de les en won deze set met 25-17. In de vierde set ging het weer gelijk op, maar nu konden de gasten halverwege een voorsprong nemen. Coach Kristian van der Wel een voerde bij 16-18 dubbele wissel uit. Jan Jaap van Schuylenburg en Bram Wiltenburg kwamen in het veld voor Timothy Scheffers en Max Nieuwstad. Dit had iets effect, Jan Jaap

Schuylenburg kon met zijn blok CAS CRM een opstart geven na een 19-23 achterstand. Bij 20-23 werd de dubbele wissel weer terug gewisseld en nu had de Zevenhuizense ploeg in de persoon van Thomas van Rij de speler die zijn team verder op koers zette. Zowel aanvallend als blokkerend zorgde hij voor de aansluiting (24-24). In die eindfase kon Nesselande hun eerste matchpoint door Ludrich Innocente te verzilveren en daarmee de brood nodige drie punten op hun conto bij te schrijven. Hiermee kwamen zij op een negende plek te staan.

Voor komende zaterdag spelen de heren van CAS CRM weer in eigen huis om 19.30 uur is dan het team van Kenders Bouw-DIO/Bedum hun tegenstander. Dit team staat momenteel op een vierde plaats van de Topdivisie

bottom of page