top of page

Dames Nesselande op tijd bij de les

Zevenhuizen, de dames van Nesselande speelden in eigen huis tegen het derde team van vv Utrecht en wist na nipt verlies in de eerste set de resterende sets duidelijk te winnen. Via de setstanden 23-25, 25-15, 25-12 en 25-17 werd een 3-1 overwinning behaald. Waarmee zij een plek omhoog komen.

Trainer/coach William Klaver kan de komende twee maanden niet beschikken over zijn eerste spelverdeelster Chiara Broek vanwege een kuitblessure. De volgende basis kwam binnen de lijnen: Marleen van Vliet, Mariëlle Gerritsen, Romy de Gier, Alaska Zwaanswijk, Vera Bruggeman, Michelle van der Knaap-Bijl en libero Patricia van der Knaap-Kuijk. Na een gelijkopgaand begin wist Utrecht langzaam maar zeker een 13-18 voorsprong op te bouwen. Coach William Klaver bracht zijn bekende dubbele wissel in en bracht Demi van Es voor Vera Bruggeman en Kris Raaijmakers voor Romy de Gier in het veld, dit het effect een Nesselande kwam weer langszij. In de eindfase werd er weer terug gewisseld en bleef Nesselande goed volgen. Utrecht wist hun setpoint bij 23-24 verzilveren en won met 23-25 deze set. In de tweede set bleef Enine Legierse in het veld staan voor Alaska Zwaanswijk. Nesselande wist al vanaf het begin Utrecht onder druk te zetten en wist snel op een 14-3 voorsprong komen. Utrecht wist terug te vechten en kon de achterstand verkleinen. Halverwege kwam Margo de Wilde in het veld voor Michelle van der Knaap-Bijl. Margo de Wilde wist met haar blokkering de aanvallen van Utrecht te keren. Nesselande bleef het goed spel vervolgen en kon deze set met 25-15 afsluiten.

In de derde set wisten de Zevenhuizense dames de ingeslagen weg te vervolgen en liet Utrecht niet in hun spel komen. De grote voorsprong werd vastgehouden en Utrecht kreeg geen kans om bij te komen. Met duidelijke cijfers 25-12 werd deze set binnengehaald. Ook in de vierde set verslapte Nesselande niet. Met gevarieerd spel, waarbij de midden aanval van Mariëlle Gerritsen veel kon scoren werd ook deze set gewonnen en wel met 25-17.

Voor de dames van Nesselande staat zaterdag 27 januari de uitwedstrijd tegen koploper Kalinko in Den Haag op het programma. Aanvang 14.30 uur in de Houtrust sporthal.

Opstelling:

Nesselande: Mariëlle Gerritsen (16), Vera Bruggeman (14)(Kris Raaijmakers (1)), Michelle van der Knaap-Bijl (2)(Margo de Wilde (6)), Romy de Gier (1)(Demi van Es), Alaska Zwaanswijk (1)(Enine Legierse (13)), Marleen van Vliet (13), Patricia van der Knaap-Kuijk (L)

bottom of page